fbpx
Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Week van de Opvoeding

 

De landelijke Week van de Opvoeding vindt dit jaar plaats van maandag 3 oktober t/m zondag 9 oktober.  De HGJB en de PKN verzamelen verschillende praktijkverhalen van kerken die samenwerken met ouders.

Voor wie?

Ouders & gemeenten

Wat?

Inspiratie en verdieping

Ieder jaar wordt er landelijk de Week van de Opvoeding georganiseerd. Ook dit jaar sluit de HGJB, samen met de PKN, aan bij deze week. De organisaties verzamelen verschillende praktijkverhalen van kerken die samenwerken met ouders. Inspirerende verhalen die jou als kerk en als ouder/opvoeder inspireert om in de opvoeding de samenwerking te versterken. Je vindt ze hier binnenkort!
 
 

Goed om te weten

  • Inspiratie voor geloofsopvoeding – 3-9 oktober 2022

Geloofsopvoeding begint thuis, maar wat kan de gemeente doen?

 

Geloofsopvoeding vindt volgens de kerkorde allereerst thuis plaats. Maar ook de kerkgemeenschap heeft hierin een belangrijke taak. Hoe meer ‘opvoeders’ gezamenlijk optrekken, hoe meer ze elkaar versterken.

Voorleven

 
Met de serie Voorleven bieden we handvatten voor ouders en opvoeders om met elkaar in gesprek te gaan over de geloofsopvoeding. Door concrete opdrachten en prikkelende gespreksvragen wordt een open gesprek bevorderd, waarin ouders kunnen leren van elkaar. Op die manier kun je elkaar bemoedigen, vasthouden en helpen groeien in je taak als opvoeder.

Bezoekproject 'Geloofsopvoeding'

 

Wil je sterk jeugdwerk in jouw gemeente, dan moet je investeren in gezinnen. Maar als je daarmee aan de slag wilt gaan, is het goed om te onderzoeken waar die gezinnen behoefte aan hebben. Ga bij de gezinnen op bezoek en met hen in gesprek. Zo kun je optimaal aansluiten bij de context van de gezinnen in jouw eigen gemeente.

Welkom bij de HGJB

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

030 - 228 54 02

 

ma t/m do: 9.00-16.30 uur

vr: 9.00-13.00 uur

 

info@hgjb.nl

 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

 

NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

KvK 40479532

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

[sibwp_form id=1]

© 2023 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy