fbpx
Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Week van de Opvoeding

 

De landelijke Week van de Opvoeding vindt dit jaar plaats van maandag 2 oktober t/m zondag 8 oktober. De HGJB en de PKN bieden verschillende materialen aan om de kerk en ouder/opvoeder te inspireren.

.

Voor wie?

Ouders & gemeenten

Wat?

Inspiratie en verdieping

De HGJB en Jong Protestant bieden voor de Week van de Opvoeding 2023 verschillende materialen aan: gespreksmateriaal voor opvoeders vanuit de methode Voorleven  en een kort artikel over hoe en waarom de kerk opvoeders kan ondersteunen. Dit alles om de kerk en ouder/opvoeder te inspireren om in de opvoeding de samenwerking te versterken.

 

Goed om te weten

  • Inspiratie voor geloofsopvoeding – 2-8 oktober 2023
  • Gespreksmateriaal voor verschillende leeftijdscategorieën
  • Artikel over hoe en waarom de kerk opvoeders kan ondersteunen
  • Doopboekje vol tips en handvatten

0-3 jaar: Vier je doopdag!

Sta in je gezin bewust stil bij de dag waarop je kind is gedoopt. Vier dit als een feest, een moment waarop je terugkijkt naar de doop, naar wat er toen is gebeurd en beloofd. En geef daar betekenis aan.

4-7 jaar: Liefdestalen

‘Door de liefdestaal van je kind te spreken, kun je zijn liefdestank met onvoorwaardelijke liefde vullen’, schrijft relatietherapeut Chapman. Ieder mens heeft een ‘eerste liefdestaal’, de taal die hij het beste spreekt en ervaart.

De rol van de kerk in de geloofsopvoeding

Geloofsopvoeding. Uit onderzoek blijkt dat ouders en verzorgers verreweg de grootste invloed hebben op de geloofsontwikkeling van kinderen en tieners. Maar ook de kerkgemeenschap heeft hierin een taak.

8-11 jaar: Leren van het leven

Even terug naar je kindertijd. Welke moeilijke vragen had jijzelf als kind? Hoe gingen je ouders hiermee om? Wat dacht je zelf dat het antwoord was? Ga hierover met elkaar in gesprek dankzij handige gespreksvragen.

12-16 jaar: kapitein ➡️ coach

Een tiener maakt veel veranderingen door tijdens de puberteit. Maar niet alleen de tiener verandert, ook de relatie tussen tiener en ouders verandert. Dit kunnen we typeren als een verschuiving van kapitein naar coach.

Voorleven

Met de serie Voorleven bieden we handvatten voor ouders en opvoeders om met elkaar in gesprek te gaan over de geloofsopvoeding. Met concrete opdrachten en prikkelende gespreksvragen.

Welkom bij de HGJB

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

030 - 228 54 02

 

ma, di en do: 9.00-16.00 uur

wo en vr: 9.00-13.00 uur

 

info@hgjb.nl

 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

 

NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

KvK 40479532

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2024 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy