fbpx
Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Vrijwilligers

Weet je welkom bij de HGJB!

Voor wie?

Iedereen vanaf 16 jaar

Wat?

Werk mee aan activiteiten en methoden van de HGJB

Wat kost het?

Niets

Al meer dan honderd jaar biedt de HGJB houvast aan jongeren en hun gemeenten. Herkenbaar, levensecht, inspirerend en deskundig.

 

Dit doen wij samen met ruim 350 betrokken en enthousiaste vrijwilligers. Met elkaar willen we kinderen, tieners en jongeren toerusten om als christen voor Gods aangezicht te leven. We organiseren waardevolle activiteiten en mooie vakanties voor hen en rusten hun ouders, jeugdwerkleiders en ambtsdragers toe met kennis, vaardigheden, methoden en materialen voor goed kerkelijk jeugdwerk. Vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar.

 

Van een vrijwilliger wordt verwacht dat hij of zij hart heeft voor de doelgroep, bij voorkeur lid is van de PKN en zich in ieder geval verwant voelt met de traditie waarin de HGJB staat.

 

Voordat een vrijwilliger van start gaat is er altijd een intakegesprek met de vrijwilligerscoördinator of een inhoudelijk betrokken collega. Van alle vrijwilligers wordt gevraagd de HGJB-Gedragsregels te ondertekenen en na te leven. Van o.a. vrijwilligers van meerdaagse activiteiten wordt ook een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) opgevraagd. Lees meer over vrijwilliger zijn en Veilig Jeugdwerk bij de HGJB.

 

De HGJB heeft een vrijwilligersbeleid opgesteld aan de hand van de 6 B’s: Bezinnen, Binnenhalen, Begeleiden, Belonen, Behouden en Bedanken. Dit document is bij de HGJB op te vragen.

  

Wil jij je gaven en talenten inzetten bij de HGJB? Check de actuele vacatures of geef je interesse om vrijwilliger te worden door via het aanmeldformulier! 

  Vragen of opmerkingen? Neem contact op met ons supportteam.

   

  Goed om te weten

  • Door het inzetten van jouw gaven en talenten werk je mee aan de missie van de HGJB.
  • Je ontmoet nieuwe mensen
  • Je doet nieuwe ervaringen op
  • Ben je vrijwilliger en wil je gemaakte (reis)kosten declareren of omzetten in een gift aan de HGJB? Download dan hier het declaratieformulier.

  De activiteiten van de HGJB vormden een verbinding tussen de kerk en mij. Iets waar ik nu nog veel aan heb, de kerk is een thuis voor mij geworden. Dit gun ik andere jongeren en daarom ondersteun ik de HGJB.

  Corine van Doorn

  Vrijwilliger Scholierenweekend

  Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoeveel bewogenheid en meeleven de HGJB heeft met VBW-commissies. In deze weken bieden ze tips en organiseren ze online meetings om deze commissies te ondersteunen.

  Mariëlla Solleveld

  Vrijwilliger Vakantie Bijbel Werk en Ledenraad

  Ik wil jongeren de kans geven om te groeien in het geloof, net als ik vroeger bij de HGJB mocht groeien. Op de Kerstconferentie maken jongeren enorme stappen in hun geloofsleven.

  Erik Vonk

  Vrijwilliger Kerstconferentie en Ledenraad

  Welkom bij de HGJB

  Prins Bernhardlaan 1

  3722 AE Bilthoven

  030 - 228 54 02

   

  ma, di en do: 9.00-16.00 uur

  wo en vr: 9.00-13.00 uur

   

  info@hgjb.nl

   

  Bekijk hier onze veelgestelde vragen

   

  NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

  NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

   

  RSIN 00.26.12.513

  KvK 40479532

  Blijf op de hoogte

  Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

  © 2024 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy