Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Ledenmagezine Dichtbij

Dichtbij is het ledenblad van de HGJB en wordt drie keer per jaar verzonden naar personen die de HGJB steunen met tenminste € 20,- per jaar en naar onze contactpersonen voor het jeugdwerk in de gemeenten. In het blad wordt aandacht gegeven aan thema’s als geloofsopvoeding, de ontmoeting tussen jong en oud en het huwelijk.

 

De ontwikkeling van de preekschrijfkaarten

Goed om te horen, die preken!

Kinderen volop betrekken bij de eredienst en bij de preek. Vanuit dat verlangen wil de HGJB ouders en predikanten een nieuw hulpmiddel aanreiken: de preekschrijfkaart. Deze kaart is bedoeld voor kinderen van ongeveer 5 tot 12 jaar. De preekschrijfkaart is een idee van Mariska Hardeman uit de hervormde gemeente van Westbroek. Wat motiveerde haar om zo’n kaart te gaan ontwerpen?

Voorkant ledenmagazine Dichtbij

Van de directeur

Het jeugdwerk is in deze maanden nog belangrijker dan anders. Juist in deze tijd, waarin we door corona op afstand van elkaar komen te staan, moeten we de verbinding met kinderen, tieners en jongeren zoeken. Nog meer dan ouderen hebben kinderen, tieners en jongeren het nodig om in de setting van de kerk leeftijdsgenoten te ontmoeten!

 

We merken dat veel gemeenten wat dit betreft op zoek zijn naar een goede koers. Als HGJB denken we daar graag in mee. Zoals u kunt verwachten van de HGJB, staat één advies voorop: laat het jeugdwerk zoveel mogelijk doorgaan!

Lees de digitale Dichtbij

Jaaroverzicht 2019

Lees ook het jaaroverzicht van 2019 met daarin ervaringen, verhalen en getallen over onze activiteiten en materialen.

Welkom bij de HGJB

 

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

 

030 - 228 54 02

ma t/m do: 9.00-16.30 uur

vr: 9.00-13.00 uur 

  

info@hgjb.nl

  

Bekijk hier onze veelgestelde vragen 


NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2020 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy