Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Preekschrijfkaarten

Door de preekschrijfkaarten betrek je kinderen actiever bij de eredienst en laat je hen ontdekken wat leven met God en het volgen van Jezus inhoudt. 

Voor wie?

Kinderen (5-12 jaar) in de eredienst

Wat?

Kaarten die de gebruiken in de eredienst visueel uitleggen en helpen om actief bezig zijn met de preek.

Wat kost het?

Niets!

Hoe betrek je kinderen echt bij de eredienst? En hoe houdt je ze actief betrokken tijdens de preek? Daarvoor bieden we de preekschrijfkaarten aan. Met de kaarten willen we zowel jonge, als oudere kinderen uitdagen actief bezig te zijn met de preek. Elke kaart is dan ook heel afwisselend en maakt gebruik van verschillende opdrachten. Op de preekschrijfkaarten is het visuele aspect heel belangrijk. Daarom is er altijd genoeg te zien én te beleven op de kaart. Door pictogrammen te gebruiken, kunnen ook de allerjongsten de kerkdienst volgen. De kaarten zijn zo gemaakt dat ze al snel passen bij de preek. Een echte aanrader dus voor zowel in de zondagse eredienst, als op dit moment thuis tijdens de online eredienst.

 

Eerste serie ‘Op weg naar Pasen’ – Nieuwe kaarten online!

De eerste serie kaarten zijn speciaal gemaakt voor de lijdensweken en heeft het thema ‘Op weg naar Pasen’. Deze preekschrijfkaarten gaan over verschillende elementen uit het paasverhaal. Zo is er bijvoorbeeld een kaart over de Intocht van Jeruzalem, een kaart over de gevangenneming van Jezus en een speciale kaart voor eerste Paasdag. In totaal zijn er voor deze periode elf kaarten. Zo zit er snel een kaart bij die past bij de preek.

 

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met ons supportteam.

 

 

 

Goed om te weten

  • Kaarten op basis van een bijbels thema of een persoon
  • Geschikt voor jonge en oudere kinderen
  • Zo gemaakt dat het al snel past bij de preek
  • Ook te gebruiken om thuis door te praten over de preek

 

Steun de HGJB

Het werk van de HGJB heeft impact op jongeren en hun gemeenten. Gelooft u ook dat jongeren voor hun behoud Christus nodig hebben en dat Gods Koninkrijk doorbreekt wanneer zij hun houvast vinden in Hem? Verras ons met uw financiële steun, zodat wij ons werk onverminderd voort kunnen zetten.

 

Welkom bij de HGJB

 

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

 

030 - 228 54 02

ma t/m do: 9.00-16.30 uur

vr: 9.00-13.00 uur 

  

info@hgjb.nl

  

Bekijk hier onze veelgestelde vragen 


NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2020 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy