Vakantie Bijbel Werk


Vakantie Bijbel Werk

 

Wat is de VBW?

Vakantie Bijbel Werk (kortweg VBW), is een feestelijke ‘actie' van een paar dagen die tijdens één van de schoolvakanties, vanuit kerkelijke gemeenten wordt georganiseerd. De VBW wil rand- en buitenkerkelijke kinderen en tieners (en hun ouders) in aanraking brengen met God en Jezus door het Evangelie te vertellen en door voor te leven wat ons met hulp van de Heilige Geest door de Bijbel is bekend geworden.

 

Verschillende activiteiten

De VBW vindt plaats in een sfeer van veiligheid en gezelligheid, waar de kinderen en tieners worden bevestigd in wie ze zijn; waar naar hen wordt gekeken met de ogen van Christus. Door het vertellen van een bijbelverhaal, het spelen van sketches, gesprekjes in kleine groepjes en door verschillende andere activiteiten als knutselen, (buiten)spelletjes en samen eten, worden kinderen en tieners door christenen op het spoor gezet van God en de Bijbel. Al deze onderdelen zijn erop gericht iets van de liefde van Jezus Christus door te geven.

 

Verschillende doelgroepen

Je kunt zelf kiezen op welke leeftijdsgroep(en) jij je als gemeente wilt richten. Je kunt bijvoorbeeld, naast een programma voor 6-10 jarigen, ook een apart kleuterprogramma of een tieneravond organiseren. Realiseer je dat de VBW is bedoeld voor kinderen en jonge tieners die Jezus nog niet persoonlijk kennen. Er zijn dus kinderen die tijdens de VBW voor het eerst in aanraking komen met de boodschap van de Bijbel en voor wie de VBW ook de enige plaats is in hun leven waar dit gebeurt. Om déze kinderen en tieners gaat het, al zijn het er op jullie VBW misschien maar vier of vijf tussen al die tientallen kinderen die komen.

 

VBW lancering 2019 bijwonen? MELD JE HIER AAN

 

 

 

Programma VBW-dag 2019 - zaterdag 9 februari in Barneveld   

 

 

 

 

Programma VBW-avonden 2019 - do. 31 jan. in Rouveen en vr. 15 feb. in Ridderkerk

 

 

Delen maar!