Follow Me


Introductie

Let op: voor wie werken met een vorm van mentorcatechese biedt de HGJB een cursus aan!

 

FOLLOW ME

Follow Me is een vorm van mentor-catechese voor 12- tot 16-jarigen. Geloofsthema’s die aansluiten bij de leefwereld van tieners vormen het gespreksonderwerp en worden vanuit bijbels perspectief besproken en doordacht. De onderlinge relatie tussen de tieners, en de relatie van de mentor met de tieners speelt daarbij een belangrijke rol (gesprek in groepjes).

 

Het volledige curriculum bestaat uit 4 jaargangen van elk 18 lessen. Het is ‘circulair’ in die zin dat de 18 hoofdonderwerpen elk jaar terugkomen, steeds met een andere invalshoek of onder een ander subthema.

 

Elke les begint plenair met een introductiefilmpje (of een gast) en inleiding aan de hand van een powerpoint-presentatie. Daarna gaan de tieners uiteen in mentorgroepjes met een vaste mentor.

 

Klik hiernaast voor meer informatie en/of voor bestellen. Klik hier voor meer informatie over levertijden.

 

Revisie 

Op dit moment wordt de methode volledig herzien aan de hand van opmerkingen van gebruikers. Op dit moment wordt gewerkt aan de revisie van jaarreeks 4, met het oog op het volgende seizoen. Deze verschijnt eind augustus. Zie voor meer informatie onder 'Materialen'.

Download hier een voorbeeldles (werkmap en handleiding) uit jaarreeks 3

Les 1 - Door God geliefd - handleiding

Les 1 - Door God geliefd - werkblad

 

FOLLOW ME NEXT

Voor de catechese aan jongeren (16+) is een vergelijkbare methode beschikbaar: Follow Me Next. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Extra service voor het nieuwe FM-seizoen!

Om tieners, ouders én de rest van de gemeente te betrekken bij Follow Me en ook in de week na catechisatie aan het denken te zetten over het thema, bieden we hierbij de bijbeltekstkaartjes en huiswerkwaaier digitaal aan. Op deze manier kunt u de teksten en opdrachten op de beamer zetten, op facebook, in het kerkblad of via whatsapp verspreiden. 

 

 

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Eline van Vreeswijk, teamleider catechese, evvreeswijk AT hgjb DOT nl, 030-2285402

 

 

Delen maar!