Bid- en dankdagmappen


Introductie

De bid- en dankdagmappen van de HGJB staan vol met ideeën om samen met kinderen bid- en dankdag te vieren in de kerk, op school en thuis. Ieder jaar verschijnt er in januari een nieuwe biddagmap en in september een nieuwe dankdagmap. Met een abonnement op deze methode krijgt u beide mappen automatisch toegezonden. Klik in het menu rechts op 'Methode' voor meer informatie en prijzen. Hieronder leest u meer over de biddagmap voor 2018.

Biddagmap ‘Vertel het maar’ 

In januari 2018 verschijnt de biddagmap. Het centrale bijbelgedeelte is 2 Koningen 4:1-7. Dit gedeelte gaat over de weduwe die om hulp roept en op een bijzondere manier genoeg olie krijgt om van te leven. Het thema van de map is ‘Vertel het maar’. Ook het themalied heeft als titel ‘Vertel het maar’ (OTH 477). Als themapsalm is gekozen Psalm 81:12.

 

Kernboodschap

De geschiedenis van de weduwe en haar zonen laat ons zien dat God wil voorzien in alles wat wij nodig hebben. Hij doet dit in een tijd waarin er veel afgodendienst is op een manier die niet voor iedereen zichtbaar is. In haar kwetsbare situatie doet de weduwe via de profeet Elisa een beroep op de hulp van de God van Israël. Ze geeft zich aan Hem over, want ze gehoorzaamt aan de opdracht die ze vervolgens van Elisa krijgt. De Heere doet achter de gesloten deuren van haar huis een wonder, waardoor zij haar schuldeisers kan betalen en genoeg heeft om samen met haar zonen van te leven. De Heere God wil dat ook wij Hem vertellen wat ons bezighoudt. In die weg geeft Hij ons alles wat wij nodig hebben om te leven. Dat vraagt geloof en vertrouwen. Als we bidden, mogen we erop vertrouwen dat de hemelse Vader doet wat in Zijn ogen het beste voor ons is. Als wij ons leven met Hem delen, mogen wij ook opmerken op welke manieren Hij voor ons zorgt.

 

Doelstellingen

We willen dat de kinderen…

 

(leren/weten) 

  • dat bidden betekent dat we net als de weduwe in elke situatie en op elk moment aan God mogen vertellen hoe het met ons is
  • dat God zorgt voor de weduwe, zij krijgt van Hem genoeg om van te leven
  • dat dit van haar gehoorzaamheid en vertrouwen vraagt

(begrijpen)

  • dat God persoonlijk van hen wil horen hoe het echt met hen gaat
  • dat ze erop mogen vertrouwen dat Hij voor hen zorgt, ook als je denkt dat het misloopt of niet gaat zoals je graag wilt

 (doen/toepassen)

  • alles wat hen bezighoudt bij God brengen
  • terugkijken en zien hoe God voor hen heeft gezorgd

Direct naar

Bestellen

Veelgestelde vragen

 

Delen maar!