Toerustingsavonden


Toerustingsavonden

Kies een toerustingsavond als je de jeugdleiders wilt bemoedigingen, hen wilt stimuleren en inspireren over een bepaald thema, of de neuzen dezelfde kant op wilt krijgen.

Wil je de jeugdleiders laten trainen in bepaalde vaardigheden en hun kennis over jeugdwerk laten verdiepen? Kijk dan bij onze cursussen voor de mogelijkheden. Lees meer.

 

Veelgevraagde thema’s

› Relatiegericht jeugdwerk - Jeugdwerk met impact op de levens van jongeren, dat is jeugdwerk waarin relaties belangrijker zijn dan programma's. 

› Bidden met kinderen, tieners en jongeren - Hoe kun je jongeren leren bidden? Persoonlijk en samen met en voor elkaar.
› Doorleefd geloof - Je kunt alleen het vuur in een ander aanwakkeren als je zelf vol vuur bent. Over het belang van jeugdleiders die zelf door een onderwerp heen kruipen, alvorens ze er met de groep mee aan de slag gaan.
› Social Media - Jongeren leven vanzelfsprekend ook online. Wat betekent dat voor het jeugdwerk en de catechese?
› Dienstbaar leiderschap - God roept je als leider om anderen te dienen. Een leider voor God is erop gericht om anderen tot ontwikkeling te brengen. Een dienstbaar leider zoekt het belang van de groep waaraan hij leiding moet geven. 
› Bijbellezen (Leer Me Lezen) - Hoe je actief en zelfstandig de Bijbel kunt lezen.

 

Instructie over materialen

Als je gebruik maakt van één van onze club- of catechesemethoden, dan is het winst om een instructiemoment aan te vragen. Je leert dan alles uit de methode te benutten voor je eigen groep en doelstelling. Heb je een abonnement, dan is zo'n avond gratis.

 

Kijk bij de betreffende methode voor de mogelijkheden.

 

Praktische informatie

› De avond kan gehouden worden voor verschillende doelgroepen en ook voor combinaties van doelgroepen.
› De avonden worden op aanvraag door een HGJB’er verzorgd.
› Het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in de eigen gemeente.
› De kosten bedragen € 175,- (incl. materialen en reiskosten) voor leden en € 240,- + reiskosten à 29ct/km voor niet-leden.

 

Aanvraag en contact

Voor aanvraag en/of meer informatie: info AT hgjb DOT nl of 030-2285402.

Delen maar!