Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Toerusting

Een interactieve, enthousiasmerende avond boordevol inspiratie, diepgaande kennis rond een thema naar keuze. Onder leiding van een deskundige professional.

Voor wie?

Jeugdleiders, catecheten en jeugdraden

Wanneer?

Op aanvraag

Wat kost het?

€ 270,- per groep (incl. € 269,- ledenkorting) inclusief reiskosten

Thema’s seizoen 2021/2022

 

1. Leiders met impact Hoe maak je echt impact? Je kunt alleen het vuur in een ander aanwakkeren als je zelf vol vuur bent. Over het belang van jeugdleiders die iets van zichzelf en hun eigen geloof meegeven aan jongeren. 

 

2. Persoonlijke inschakeling – Elke jongere inschakelen met zijn persoonlijke gaven en talenten! Jongeren uitdagen in hun persoonlijke ontwikkeling en hen écht betrekken bij het jeugdwerk en de gemeente. Een mooi verlangen, maar hoe doe je dat in de praktijk?

 

3. Bijbellezen (Leer Me Lezen)Interactieve avond over hoe je jongeren actief en zelfstandig kunt leren de Bijbel te lezen. 

 

4. Jong & OudIntergeneratieve gemeenteavond – De kerk is een unieke plek, waar verschillende generaties samen komen. Van jong tot oud, iedereen heeft zijn eigen inbreng en samen vormen we de gemeente van Christus. Op deze gemeenteavond gaan we met jong & oud in gesprek wat het betekent om samen gemeente te zijn, nu en in de toekomst.   

 

5. Homoseksualiteit en de gemeente – Welke plaats heeft een homoseksueel in de christelijke gemeente? Hopelijk een heel goede! Toch is het een spannende vraag. Je wilt recht doen aan de mensen om wie het gaat, maar ook aan het onderwijs van Jezus en de apostelen over seksualiteit. Deze avond zoeken we hierin een weg. 

De HGJB heeft over homoseksualiteit verschillende programma’s beschikbaar: 

  • algemene avond voor de hele gemeente 
  • avond over pastoraat voor pastorale medewerkers
  • avond over beleid, in combinatie met pastoraat voor kerkenraden

6. Startavond Jaarthema ‘Geloven is doen’ Jeugdwerk niet alleen iets ‘voor jongeren’ maar ook ‘door jongeren’. Aan jeugdleiders de uitdaging om hen daarin te begeleiden, te coachen. De startavond voor leidinggevenden biedt een interactieve instructie waarin jeugdleiders, mentoren en catecheten ontdekken hoe ze kinderen, tieners en jongeren kunnen inschakelen in de gemeente. Het programma is hier gratis te downloaden.

 

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met ons supportteam.

 

 

Goed om te weten

  • Geschikt voor verschillende (combinaties van) doelgroepen
  • Programma: 20.00-22.00 uur
  • Locatie: in de eigen gemeente
  • In verband met drukke planning graag minimaal 6 weken van tevoren aanvragen

 

Onze avonden worden vormgegeven volgens de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Ook op anderhalve meter zijn er diverse mogelijkheden voor een interactieve avond. Neem gerust contact op om te overleggen over de mogelijkheden.

Welkom bij de HGJB

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

030 - 228 54 02

 

ma t/m do: 9.00-16.30 uur

vr: 9.00-13.00 uur 

 

info@hgjb.nl

 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

 

NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

KvK 40479532

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2021 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy