fbpx
Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Toerusting

Een interactieve, enthousiasmerende avond boordevol inspiratie, diepgaande kennis rond een thema naar keuze. Onder leiding van een deskundige professional.

Voor wie?

Jeugdleiders, catecheten en jeugdraden

Wanneer?

Op aanvraag

Wat kost het?

€ 320,- per groep (incl. € 219,- ledenkorting) inclusief reiskosten

Thema’s seizoen 2022/2023

 

1. Veilige kerk (nieuw!)De kerk zou bij uitstek een veilige omgeving moeten zijn. Helaas blijken machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag de kerkdeuren niet voorbij te gaan. Op deze avond denken we met elkaar na over veiligheid in de kerk en in het bijzonder in het jeugdwerk.

 
2. Leiders met impact
Hoe maak je echt impact? Je kunt alleen het vuur in een ander aanwakkeren als je zelf vol vuur bent. Over het belang van jeugdleiders die iets van zichzelf en hun eigen geloof meegeven aan jongeren. 

 

3. Persoonlijke inschakeling – Elke jongere inschakelen met zijn persoonlijke gaven en talenten! Jongeren uitdagen in hun persoonlijke ontwikkeling en hen écht betrekken bij het jeugdwerk en de gemeente. Een mooi verlangen, maar hoe doe je dat in de praktijk?

 

4. Bijbellezen (Leer Me Lezen)Interactieve avond over hoe je jongeren actief en zelfstandig kunt leren de Bijbel te lezen. 

 

5. Jong & OudIntergeneratieve gemeenteavond – De kerk is een unieke plek, waar verschillende generaties samen komen. Van jong tot oud, iedereen heeft zijn eigen inbreng en samen vormen we de gemeente van Christus. Op deze gemeenteavond gaan we met jong & oud in gesprek wat het betekent om samen gemeente te zijn, nu en in de toekomst.   

 

6. Homoseksualiteit en de gemeente – Welke plaats heeft een homoseksueel in de christelijke gemeente? Hopelijk een heel goede! Toch is het een spannende vraag. Je wilt recht doen aan de mensen om wie het gaat, maar ook aan het onderwijs van Jezus en de apostelen over seksualiteit. Deze avond zoeken we hierin een weg. 

De HGJB heeft over homoseksualiteit verschillende programma’s beschikbaar: 

  • algemene avond voor de hele gemeente 
  • avond over pastoraat voor pastorale medewerkers
  • avond over beleid, in combinatie met pastoraat voor kerkenraden

7. Startavond Jaarthema ‘Enthousiasme gezocht!’ In afhankelijkheid van God en Zijn Heilige Geest mogen we er in het nieuwe seizoen weer helemaal voor gaan. Door de coronamaatregelen van de afgelopen twee jaar is bij velen het enthousiasme op de proef gesteld. De startavond voor leidinggevenden biedt een interactief programma voor jeugdleiders, mentoren en catecheten om met nieuw elan het jeugdwerk vorm te geven. Het programma is hier gratis te downloaden.

 

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met ons supportteam.

 

 

Goed om te weten

  • Geschikt voor verschillende (combinaties van) doelgroepen
  • Programma: 20.00-22.00 uur
  • Locatie: in de eigen gemeente
  • In verband met drukke planning graag minimaal 6 weken van tevoren aanvragen

Welkom bij de HGJB

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

030 - 228 54 02

 

ma t/m do: 9.00-16.30 uur

vr: 9.00-13.00 uur

 

info@hgjb.nl

 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

 

NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

KvK 40479532

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

[sibwp_form id=1]

© 2023 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy