fbpx
Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Thema-avond geloofsopvoeding

Een interactieve avond over geloofsopvoeding. Hoe leef je je kinderen voor in het geloof? Keuze uit diverse thema’s uit de serie Voorleven.

Voor wie?

Groepen ouders

Wanneer?

Op aanvraag

Wat kost het?

€ 340,- per groep (incl. € 229,- ledenkorting) inclusief reiskosten

Thema’s seizoen 2023/2024


1. Ontvangen en doorgevenHeb je er al wel eens bewust bij stilgestaan wat jij aan je kind doorgeeft? Welke thema’s en waarden draag je uit in de opvoeding? 

 

2. Bijbellezen in het gezinWat is het juiste moment? Hoe pak je het aan? Hoe sluit je aan bij de belevingswereld van je kinderen? Wat als je kinderen nogal verschillen (bijvoorbeeld qua leeftijd)? 


3. Positief opvoeden  Opvoeden… is dat je kind in alle vrijheid de wereld laten ontdekken? Of juist binnen een besloten omgeving je kind leren hoe het hoort? Hoe vind je de juiste balans? Welke waarden en normen spelen in jullie gezin een rol?     

4. Loslaten  Het proces van je kind loslaten begint al vroeg. Vanaf de eerste keer dat je je kind bij een ander achterlaat tot de dag dat je kind het huis verlaat om op eigen benen te gaan staan. Steeds meer keuzes maakt hij uiteindelijk zélf. Loslaten en toch vasthouden, hoe doe je dit als ouder? 


5. Help, een tiener in huisLastig, zo’n puber in huis? Wat weet jij over de ontwikkeling van tieners? Welke rol kun je als ouder spelen in deze belangrijke fase? 

 

6. Als kinderen andere wegen gaan – Soms is geloven voor je kind niet meer vanzelfsprekend. Hoe ga je hier op een goede manier mee om? Een pastorale avond om te delen met elkaar, maar ook om nieuwe perspectieven te ontvangen. 


7. Social media in het gezinSoms heb je als ouder het idee dat de tijd je inhaalt als het om social media gaat. Tijdens deze avond krijg je als ouder inzicht in het gedrag van je kind bij het gebruik van social media. Naast de kansen en uitdagingen van social media, denken we ook na op welke manier je de omgang met social media vormgeeft in je gezin.

 

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met ons supportteam.

 

 

Goed om te weten

  • Een mooi vervolg op doopcatechese
  • Programma: 19.45-22.00 uur
  • Locatie: in de eigen gemeente
  • In verband met drukke planning graag minimaal 6 weken van tevoren aanvragen

Welkom bij de HGJB

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

030 - 228 54 02

 

ma t/m do: 9.00-16.30 uur

vr: 9.00-13.00 uur

 

info@hgjb.nl

 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

 

NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

KvK 40479532

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2023 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy