fbpx
Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Thema-avond geloofsopvoeding

Een interactieve avond over (geloofs)opvoeding. Hoe leef je je kinderen voor in het geloof? Keuze uit diverse thema’s uit de serie Voorleven.

Voor wie?

Groepen ouders

Wanneer?

Op aanvraag

Wat kost het?

€ 299,- per groep (incl. € 150,- ledenkorting) exclusief reiskosten

Thema’s seizoen 2023/2024


1. Ontvangen en doorgevenHeb je er al wel eens bewust bij stilgestaan wat jij aan je kind doorgeeft? Welke thema’s en godsbeelden draag je uit in de opvoeding? Wat heb je ontvangen in je eigen opvoeding en vind je belangrijk om door te geven aan je eigen kinderen?

 

2. Bijbel in het gezin – Welke plek heeft de Bijbel in je eigen leven en wat geef je daarvan door aan je kinderen? Hoe sluit je aan bij de belevingswereld van je kinderen? Welke materialen en activiteiten zijn er om de Bijbel meer te laten leven voor je gezin? 


3. Positief opvoeden  Opvoeden… is dat je kind in alle vrijheid de wereld laten ontdekken? Of juist binnen een besloten omgeving je kind leren hoe het hoort? Hoe vind je de juiste balans? Welke waarden en normen spelen in jullie gezin een rol?     

4. Help, een tiener in huisLastig, zo’n puber in huis? Wat weet jij over de ontwikkeling van tieners? Welke rol kun je als ouder spelen in deze belangrijke fase? Hoe geef je het ‘help’ een positieve draai?

 

5. Als kinderen andere wegen gaan – Soms is geloven voor je kind niet meer vanzelfsprekend. Hoe ga je hier op een goede manier mee om? Een pastorale avond om te delen met elkaar, maar ook om nieuwe perspectieven te ontvangen. 

 

6. Cis- of transgender? (nieuw!) – Ook onze jongeren kunnen zich als transgender identificeren. Hoe ga je daarmee om als ouders? Een avond als de gemeenteavond, maar met focus op vragen als: ‘Hoe signaleer je het wanneer je kind worstelt met zijn/haar genderidentiteit?’ en ‘Hoe ga je erover in gesprek?’

 

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met ons supportteam.

 

 

Goed om te weten

  • Een mooi vervolg op doopcatechese
  • Programma: 19.45-22.00 uur
  • Locatie: in de eigen gemeente
  • In verband met drukke planning graag minimaal 6 weken van tevoren aanvragen

Welkom bij de HGJB

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

030 - 228 54 02

 

ma, di en do: 9.00-16.00 uur

wo en vr: 9.00-13.00 uur

 

info@hgjb.nl

 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

 

NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

KvK 40479532

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2024 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy