Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Scholierenweekend – FAQ

Over het Scholierenweekend

Wanneer begint en eindigt SW?

Op vrijdag gaan de deuren om 19.00 uur voor jou open. Om 20.00 willen we graag iedereen binnen hebben, want dan begint het programma.

Op maandag kun je om 11.15 uur weer opgehaald worden. (Als dat i.v.m. school of iets anders niet mogelijk is, kun je ook op zondagavond tussen 21.30 en 22.00 uur opgehaald worden, geef dit door bij de balie.)

 

Is het Scholierenweekend wel leuk als ik in mijn eentje kom?

Met elkaar maken we er een gezellige boel van! Bovendien leer je ook in je gespreksgroepje snel andere deelnemers kennen.

 

Wat moet ik me voorstellen bij het mentorgroepje waar ik word ingedeeld?

Eén keer per dag heb je in een groepje leeftijdsgenoten de gelegenheid om aan elkaar te vertellen hoe het met je gaat op de SW. Een mooie plek om gewoon eens te luisteren naar wat God doet met de anderen, of om lekker te sparren over vragen waar je al een poosje mee rondloopt.

Kan ik opgeven met wie ik op een slaapzaal wil?

De slaapzaalindeling wordt tijdens het Scholierenweekend gemaakt, je hoeft dit bij je aanmelding dus nog niet door te geven. Meiden en jongens slapen apart. Er is een beperkt aantal bedden beschikbaar (1-persoonskamers). Moet je vanwege een beperking op een bed slapen? Geef dit dan bij je aanmelding aan bij stap 2 in het grote vak additionele opmerkingen.

 

Hoe gaan jullie om met de zondagsrust?

In de programmering wordt rekening gehouden met de zondagsrust. Daarbij wordt een afweging gemaakt tussen elementen van het programma die we graag willen aanbieden en de invulling van de zondag zoals deelnemers die gewend zijn.

 

Wat doen jullie met de foto’s die jullie maken?

Voor sfeerverslagen en PR maken we gebruik van de SW-foto’s. Mocht je daar niet op willen staan, kun je dat gewoon aangeven op de conferentie. Geen punt. Wil je meer weten? Lees dan ons privacy statement.

 

Ik volg een speciaal dieet, heb een allergie en/of gebruik medicijnen. Kunnen jullie daar rekening mee houden?

Je kunt dit aangeven in het grote vak (additionele opmerkingen) bij stap 2 van je aanmelding. We proberen hier tijdens het Scholierenweekend rekening mee te houden en/of nemen voorafgaand aan SW contact met op.

Wanneer krijg ik meer praktische informatie?

Ongeveer een week voordat het Scholierenweekend begint, krijg je van ons een mail met daarin praktische informatie, bijvoorbeeld de paklijst. Mocht je toch dringende vragen hebben, stel ze ons dan gerust!

 

Hoe word ik vrijwilliger?

Tof dat je mee wilt helpen met SW! Vul je gegevens in op dit formulier en vertel ons waarom jij graag wilt meewerken aan het Scholierenweekend. Dan nemen wij weer zo snel mogelijk contact met je op!

 

 

Over betalen

 

Hoe zit het nou met betalen? 

Bij het aanmelden heb je keuze tussen een betaling via iDeal, via een machtiging of om iemand anders te laten betalen. Met iDeal betaal je direct.

Bij een machtiging geef je ons toestemming om het bedrag voor de conferentie van je rekening te incasseren. Lukt dit niet, omdat je bijvoorbeeld niet genoeg geld hebt? Dan proberen we het later gewoon nog een keer.

Kies je de optie om iemand anders te laten betalen, dan kun je de gegevens van de betaler invoeren. Hij of zij ontvangt dan een link waarmee de betaling kan worden voldaan. Na betaling is je aanmelding definitief (wordt er binnen 3 dagen niet voor je betaald, dan vervalt je reservering).

 

Annuleren

Annuleren is mogelijk, maar we kunnen je helaas geen geld teruggeven. Annulering mail je naar info@hgjb.nl.

 

Hoe werkt de Vriendenactie?

Ben jij vorig jaar op SW geweest? Dan krijg jij via de mail een persoonlijke code die je kunt delen met je vrienden. Voor elke vriend die nog niet eerder op SW is geweest en bij aanmelding jouw code gebruikt, maak je kans op gratis consumptiemunten! De 3 deelnemers met de meeste nieuwe vrienden ontvangen samen met hun vriendengroep 50, 30 of 10 munten.

 

Heb jij een code gehad voor de Vriendenactie? Zet deze dan in het grote vak (additionele opmerkingen) bij stap 2 van je aanmelding. Let op: alleen de eerste code wordt verwerkt! 

 

Waarom is het Scholierenweekend zo duur?

Het Scholierenweekend is in een prachtige abdij wat we volledig afhuren, inclusief eten en drinken (behalve je drankje of snackje ’s avonds) en workshops. Daarnaast bouwen we met een enorme groep vrijwilligers deze locatie om tot ‘SW-proof’. Dit brengt allemaal kosten met zich mee. Eigenlijk hetzelfde wanneer jij een weekendje weg naar een bungalowpark met vrienden boekt, dat kost gewoon wat… Maar geloof ons; we proberen jouw toegangsprijs echt zo laag mogelijk te houden!

 

Ik kan het echt niet betalen hoor, dat Scholierenweekend!

Soms bereiken ons geluiden, dat de ticketprijs te hoog is voor jou of je ouder(s). We zijn daarom erg blij dat het ‘Blik op Stuk’-fonds bereid is zulke deelnemers financieel bij te staan (met een max. van 25%). Via info@hgjb.nl kun je een aanvraagformulier hiervoor aanvragen.

 

Heb je nog een vraag?

Zijn niet al je vragen over het Scholierenweekend beantwoord of wil je nog meer weten? Neem dan contact op met ons supportteam.

Welkom bij de HGJB

 

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

 

030 - 228 54 02

ma t/m do: 9.00-16.30 uur

vr: 9.00-13.00 uur 

 

info@hgjb.nl

 

NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2019 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy