fbpx
Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Bijbellezen

Ontdek meer met de SOLVAT-methode. Download gratis de tien leessleutels of bestel de bijbelleesfolder, of één van de aanbevolen boekjes in onze webshop 

Voor wie?

Jongeren en hun gemeenten

Wat?

Bijbelleesmethode en bijbelleesfolder

Wat kost het?

Bijbelleesmethode gratis l Bijbelleesfolder € 0,60 per stuk (vanaf 250 ex. € 0,50 per stuk, vanaf 500 ex. € 0,40 per stuk ), excl. verzendkosten

Leren bijbellezen is één van de speerpunten van de HGJB. Want in en door de Bijbel spreekt God persoonlijk tot ons. Als hulpmiddel bij het lezen van de Bijbel heeft de HGJB de SOLVAT-methode ontwikkeld. De vier principes achter deze manier van bijbellezen, zijn:

 

1. Persoonlijk: het belangrijkste doel van bijbellezen, is niet dat we (meer) bijbelkennis opdoen, maar dat we God in Zijn Woord persoonlijk ontmoeten. Het gaat om een persoonlijke relatie met Hem.

 

2. Zelfstandig: in een persoonlijke relatie gaat het om het directe contact tussen twee personen. Als je bijbelleest, mag je dus zélf ontdekken wat God je door dit gedeelte wil zeggen.

 

3. Actief: persoonlijk en zelfstandig bijbellezen, betekent dat je actief aan de slag gaat. Je gaat in gesprek met de Bijbel. Dat vraagt om een actieve leeshouding.

 

4. Samen: hoewel het in de Bijbel gaat om een persoonlijke relatie met God, is het goed om het bijbellezen samen met anderen te doen. Al is het maar om elkaar te stimuleren en te helpen: wat heb jij ontdekt, wat heeft God tegen jou gezegd, waar loop je tegenaan?

 

 

De SOLVAT-methode

SOLVAT staat voor zes stappen die je kunt volgen:

Stap 1: Stil worden. Om alle stemmen om je heen eerst tot zwijgen te brengen.

Stap 2: Ontvangen. Om je open te stellen voor de zegen van God.

Stap 3: Lezen. Om goed te lezen wat er staat.

Stap 4: Vragen stellen. Om in gesprek te gaan met het bijbelgedeelte.

Stap 5: Antwoorden. Om in gesprek te gaan met God over het bijbelgedeelte.

Stap 6: Toepassen. Om het bijbelgedeelte concreet te maken voor je leven.

 

Een belangrijke stap in de SOLVAT-methode is vragen stellen aan een bijbelgedeelte. Dit kun je op verschillende manieren doen. We noemen dit leessleutels.


Bijbelleesfolders

Bijbelleesfolder met het thema Goed om te horen! In zeven bijbelgedeelten ontdekken we hoe God van zich laat horen: door de schepping en vooral door Zijn Woord. De folder is ontwikkeld bij het HGJB-Jaarthema ‘Goed om te horen!’, maar is ook los daarvan te gebruiken. Zowel geschikt voor persoonlijke stille tijd als voor gezamenlijke momenten, bijvoorbeeld aan tafel. Deze en oudere bijbelleesfolders zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt. Wil je met een ander thema dan ‘Goed om te horen’ aan de slag? Neem dan contact op met ons supportteam.

 

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met ons supportteam.

 

 

Goed om te weten

Welkom bij de HGJB

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

030 - 228 54 02

 

ma, di en do: 9.00-16.00 uur

wo en vr: 9.00-13.00 uur

 

info@hgjb.nl

 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

 

NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

KvK 40479532

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2024 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy