VBW-map (Missionair Kinderwerk)


Introductie

VBW-map 2019

Speciaal voor het missionaire kinderwerk in de gemeente, geven we als HGJB jaarlijks een VBW-map uit. Dit materiaal is onmisbaar voor het kinderprogramma van het Vakantie Bijbel Werk (VBW) en voor de (missionaire) kinderclub of kinderkamp.

 

Laagdrempelig

De VBW-map is afgestemd op kinderen van 4 tot 11 jaar. Je vindt hierin een compleet programma om de VBW op een aantrekkelijke manier vorm te geven. De programma's sluiten aan bij de leefwereld van de kinderen. Het doel van de map is: jonge rand- en buitenkerkelijke kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking brengen met het Evangelie.


Programma's

De map bevat 4 uitgewerkte programma’s rond een thema en daarnaast bieden we een groot spel voor een hele ochtend of middag, en geven we uitgebreide ideeën voor de afsluitende kerkdienst: een kinderpreek, werkblad in de dienst, etc.

In elk programma vind je een uitgewerkt bijbelverhaal, een sketch, bijbelstudievragen voor de kinderen, spel- en knutselideeën en er is speciaal bij deze map een themalied geschreven. Kortom, de VBW-map biedt een complete handreiking die door de gemeente gebruikt kan worden, met uiteraard veel mogelijkheden voor eigen inbreng.

 

De map geeft kinderwerkers en VBW-commissies voldoende in handen voor zowel een stevig inhoudelijk als een laagdrempelig en luchtig kinderprogramma.

 

VBW-map 2019

Het thema voor de VBW-map 2019 is - traditiegetrouw - nu nog geheim, maar achter de schermen werkt het VBW-team heel hard aan de nieuwe editie. Zie hiervoor ook het interview met conceptontwikkelaar Jacolien Hoek-Kruithof in de december-editie ons relatiemagazine Dichtbij.

 

VBW-map 2018

Het thema voor de VBW-map 2018 was 'Zoek het uit!'. Zie ook de foto hiernaast.

 

Extra materialen

In de webshop is ook het bijbehorende bijbeltijdboekje te koop om je als team of persoonlijk geestelijk voor te bereiden. In de webshop zijn ook nog mappen uit voorgaande jaren te koop.

 

Downloads

De extra bestanden bij de VBW map van 2018 zijn beschikbaar na het aanschaffen van de map. De materialen van 2019 komen beschikbaar na de lancering.

Delen maar!