Bid- en dankdag mappen


Introductie

De bid- en dankdagmappen van de HGJB staan vol met ideeën om samen met kinderen bid- en dankdag te vieren in de kerk, op school en thuis. Ieder jaar verschijnt er in januari een nieuwe biddagmap en in september een nieuwe dankdagmap. Via het abonnement krijgt u beide mappen automatisch toegezonden.

Dankdagmap 2017 ‘Blij verrast!’ 

In september 2017 verschijnt de Dankdagmap. Het centrale bijbelgedeelte is Handelingen 8:26-39, het gedeelte over Filippus en de kamerheer. Het thema is: ‘Blij verrast!’.

 

In de geschiedenis over Filippus en de kamerheer, vindt er op meerdere manieren blijde verrassing plaats:

  • Allereerst worden Filippus en wij verrast door de bijzondere werking van de Heilige Geest: Hij stuurt Filippus op het juiste moment naar de kamerheer uit Ethiopië. Gods Geest leidt het zelfs zo dat de kamerheer precies in Jesaja 53 leest. Ook is er precies op het juiste moment water om te dopen. 
  • De kamerheer wordt verrast door de uitleg van Gods Woord. Alleen geloof in Jezus Christus is nodig. De kamerheer, die geen lid van het Joodse volk is, mag toch bij God horen. Hij vervolgt in blijdschap zijn weg omdat Hij in Jezus gelooft.
  •  Tot slot worden wij blij verrast door deze geschiedenis. Gods Geest doorbreekt de grenzen: het Woord van God verspreidt zich over de wereld, Gods Geest zorgt voor (mensen die het ons) uitleg(gen) en alleen geloof in Jezus Christus als onze Redder is nodig. 

Themaliederen bij de Dankdagmap zijn: ‘Lees je Bijbel, bid elke dag’ (OTH 539) en ‘Als je maar op God vertrouwt’ (Marcel & Lydia Zimmer). 

Themapsalm is Psalm 25:2.

 

Dankdagmap 2017 & Reformatieherdenking

Op D.V. dinsdag 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat de Reformatie begon. De dag erna, woensdag 1 november, is het Dankdag.

 

Omdat veel kerken en scholen in deze week aandacht zullen (willen) besteden aan zowel de Reformatieherdenking als Dankdag, zal de Dankdagmap dit jaar inhoudelijk gekoppeld zijn aan de Reformatieherdenking. De map zal dezelfde vaste onderdelen bevatten, maar is qua thema en doelstellingen gekoppeld aan de thematiek van de Reformatie.

 

Veelgestelde vragen

 

Delen maar!