Week van de opvoeding


Week van de opvoeding

 

Van 3 tot 9 oktober 2016 staat Nederland voor de zesde keer in het teken van de Week van de Opvoeding. Het thema is: ‘Contact!’ De Week van de Opvoeding is een prachtig moment om als ouders en kerken aandacht te besteden aan (geloofs)opvoeding. De HGJB en JOP helpen ouders en gemeente graag op weg met een gespreksspel en een digitale toolkit!

 

In gesprek? - spel voor een eerlijk gesprek

JOP en HGJB hebben een spel ontwikkeld om gezinnen te helpen op een dieper niveau met elkaar te spreken. Dit dialoogspel geeft leuke suggesties om als gezin over verschillende (geloofs)thema’s met elkaar in gesprek te gaan. Er worden spelregels en tips gegeven om het gesprek zo open mogelijk te voeren. De gesprekskaartjes zijn voornamelijk bedoeld voor gezinnen met tieners.

 

Download het spel In gesprek?

 

Digitale toolkit voor ouders en gemeenten

Er is ook een digitale toolkit beschikbaar, boordevol ideeën en tips om aandacht te geven aan de geloofsopvoeding. Je kunt zelf kiezen hoe je geloofsopvoeding op de kaart wilt zetten in de kerk. Natuurlijk kun je deze ideeën ook het hele jaar door gebruiken.

 

Download de toolkit

 

Over de Week van de Opvoeding

Iedereen kan meedoen met de landelijke Week van de Opvoeding! Ouders, kinderen, jongeren, maar ook predikanten, professionals en vrijwilligers kunnen zelf een activiteit organiseren en aanmelden. Ga naar de website van de Week van de Opvoeding en meld je activiteit daar aan, zodat zoveel mogelijk geïnteresseerden aan deze activiteit kunnen deelnemen. Op dezelfde website vind je ook inspirerende ideeën voor andere activiteiten, breder dan geloofsopvoeding.

Delen maar!