Predikantenlunch


Predikantenlunch

Er lijkt een tendens onder jongeren om zich steeds minder te binden aan de plaatselijke kerkelijke gemeente. Jeugdverenigingen worden steeds minder bezocht. Of alleen door hoogopgeleide jongeren die ook trouw de catechese volgen. Sluipend verdwijnt een groep uit de kerk. Soms om op een later moment terug te keren, maar een deel verdwijnt voorgoed. Tegelijkertijd zien we in onderzoeken onder de huidige generatie jongeren dat ze juist op zoek zijn naar zingeving en naar groepen waar ze elkaar kunnen ontmoeten om over zaken die er echt toe doen te praten.

Help ons de 16+-ers vast te houden!

Misschien herkent u het bovenstaande wel uit uw eigen gemeente. Het afgelopen jaar hebben we als HGJB op diverse manieren onderzocht hoe deze bovenstaande tendens leeft in de diverse gemeenten van onze achterban. Welke oplossingen gemeenten zelf vinden, maar ook op welke manier de HGJB in dit proces kan ondersteunen.  Graag gaan we hierover met u in gesprek. Op zoek naar duiding, maar ook op zoek naar een goede reactie en concrete oplossingen.

 

We willen dit doen tijdens één van de predikantenlunches, die we in het land organiseren. En daarvoor nodigen we u van harte uit. Naast een heerlijke lunch, staan inhoudelijke doordenking, bespreking en concretisering naar de eigen context op het menu.

Praktische gegevens

We hopen u dit jaar D.V. te ontvangen op een van de volgende locaties en data:

 

Klaaswaal - 23 januari 2017

Zeist - 24 januari 2017

IJsselmuiden - 25 januari 2017

Regio Groningen - 26 januari 2017 

 

Klaaswaal: De Schaapskooi (achter de kerk), Kerkstraat 18, 3286 AK Klaaswaal
Zeist:
Het Oude Centrum (naast de Oude Kerk), 1e Dorpsstraat 1, 3701 HA Zeist
IJsselmuiden
: Hervormd Centrum de Zaaier, Dorpsweg 38, 8271 BN IJsselmuiden

Dorkwerd: gebouw De Hoeksteen, Hoogeweg 2, 9746TN Dorkwerd, voor de kerk

 

De lunches duren van 12.00 tot 14.00 uur. Er zijn geen kosten aan de lunch verbonden.

In verband met de organisatie en inkopen stellen we het op prijs als u zich even aanmeldt. Dat kan telefonisch via 030-2285402 of via onderstaand formulier.

 

Ter voorbereiding ontvangt u na aanmelding een leesstuk en een kleine enquête.

 

 

Delen maar!