Pastorale thema-avonden


Verdieping pastorale thema's

Verdieping pastorale thema's

Hoe verwerken kinderen rouw? Hoe maak je 'pesten' bespreekbaar in het jeugdwerk of in een één-op-één gesprek? Hoe kun je kinderen helpen bij hun geestelijke ontwikkeling?

 

De HGJB organiseert jaarlijks een aantal pastorale thema-avonden voor jeugdpastors, jeugdouderlingen, predikanten en jeugdleiders. Tijdens deze avonden worden specifieke pastorale onderwerpen behandeld. De avonden zijn gericht op kennisverwerving van de problematiek, maar ook concrete tips voor de pastorale begeleiding worden gegeven.

 

Aanbod

Elk halfjaar stelt de HGJB een pastoraal thema centraal. Met diverse publicaties, leestips en de verdiepende pastorale thema-avond kun je jezelf als pastor of jeugdleider een half jaar lang verdiepen in één thema. Kijk bij ons actuele aanbod welk thema waar gepland staat en meld je aan.

 

Voor wie?

Deze avonden zijn interessant voor iedereen die gesprekken heeft met kinderen, tieners en jongeren, zoals predikanten, jeugdouderlingen, leden van een jeugdpastoraalteam, leidinggevenden binnen het jeugdwerk en jeugdwerkers. 

 

Kan de HGJB ook zo'n thema in onze gemeente bespreken?

Ja, dat kan zeker. We helpen graag met het leiden van een bezinning in kerkenraad en/of jeugdraad of met het verzorgen van een gemeenteavond of spreekbeurt voor een jeugdgroep. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Thema's

We onderscheiden de volgende relevante thema's. Andere wensen? Laat het ons weten. Wellicht kunnen we jullie alsnog verder helpen. Van een aantal thema's is online content voorhanden. Volg de betreffende link of zie het menu rechts.

 

Delen maar!