Jaarthema 2018-2019


Jaarthema 2018-2019

Jaarthema 2018/2019: ‘Met hart en ziel!’

 

God leren liefhebben - en dat ‘oefenen’ door het aanleren van nieuwe gewoonten die horen bij een leven met Hem. Daarover gaat het nieuwe HGJB-jaarthema ‘Met hart en ziel!’ voor 2018/2019. Daarover verschijnen een basiskatern, een katern voor de opening van het winterwerk (startweekend), een programma voor een startavond met leidinggevenden en een preekschets.

 

  • In het basiskatern 'Met hart en ziel' staat algemene informatie over het jaarthema. 
  • Download het logo in Word
  • Het Katern Startweekend biedt verschillende werkvormen over het jaarthema en een bijbelstudie over Deuteronomium 6:1-9 en 2 Petrus 1: 3-10. In de bijlage bij deze katern vindt u een kerkboekje. Via deze link vindt u de printbare versie.
  • Het Katern Startzondag biedt een preekschets bij Deuteronomium 6:1-9. 
  • Het programma voor een startavond met leidinggevenden download u hier. Ook de hand-out hierbij is beschikbaar.

In tegenstelling tot eerdere jaren komt er geen preekschets voor de afsluiting van het jaarthema. We hebben hiervoor gekozen omdat we terug horen dat er in gemeenten niet altijd zo’n afsluitdienst is. Daarbij is het erg lastig om een predikant te vinden die in die periode een schets kan schrijven.

Voor de invulling van deze dienst geven we het volgende advies: haal als predikant in de gemeente op wat verschillende gemeenteleden geleerd hebben rond het jaarthema en maak aan de hand daarvan een preek.

 

Dit jaar organiseert de HGJB een speciale actie rondom het jaarthema 'Met Hart en Ziel'. Doe ook mee met uw gemeente! Lees er meer over op deze pagina en bestel de gratis actiefolders!

Delen maar!