Jaarthema 2017-2018


Open je ogen!

Open je ogen!

Voor het nieuwe winterseizoen zijn wellicht de voorbereidingen alweer in volle gang. In het jaarthema en nieuwe diaconale project staan we stil bij het thema Open je ogen. Door middel van dit thema wordt de hele gemeente gestimuleerd om actief te ‘zien’. In onze standaardmodus kijken we vaak alleen maar naar wat we zelf willen zien. En wat in ons eigen straatje past. Wanneer zijn we bereid om dingen op ons in te laten werken die we in eerste instantie niet zien of op het eerste gezicht niet zien? Staan we echt open voor nieuwe ervaringen of ontdekkingen en durven we daarvoor de ander echt in de ogen te kijken?

Voor het startweekend hebben we een behoorlijk compleet katern geschreven, waarmee je voor het startweekend een goed en leuk programma voor jongeren & ouderen neer kunt zetten.
Download hier het katern. Bij het startweekend is ook een preekschets verschenen (download hier de preekschets), en de katern startavond voor leidinggevenden:

Katern Startavond leidinggevenden

Handout startavond

PowerPoint startavond

 

Goede voorbereiding! 

 

Lees ook het inspiratiedocument, met informatie over het thema en wat er op de planning staat, zowel voor het jaarthema als het diaconale project. We hopen dat het veel gemeenten aanzet om met dit thema aan de slag te gaan. 

 

Download het logo open je ogen pdf of word-versie.

 

Bezoek ook één van onze projectavonden.
Klik hier om je aan te melden voor een projectavond bij jou in de buurt.

Delen maar!