Integraal Jeugdwerk


Integraal Jeugdwerk

Integraal Jeugdwerk

Op zoek naar lijn in het jeugdwerk? Zodat opeenvolgende clubs op elkaars werk voortbouwen? Op zoek naar richting in het jeugdwerk, zodat duidelijk is waaraan gewerkt wordt? Op zoek naar afstemming in het jeugdwerk, zodat club, catechese en gezin elkaar aanvullen en versterken?

De HGJB ontwikkelde onder de noemer Groeiplan een aantal hulpmiddelen om het jeugdwerk integraal vorm te geven. Daarbij wordt de geloofsontwikkeling van jongeren centraal gesteld.

 

Richting geven

Alle werk met en voor jongeren in de gemeente draagt er hopelijk aan bij dat de Heere God het geloof in hen kan laten groeien. Hij geeft het geloof aan een mens. En Hij schakelt Zijn kerk daarbij in. Een belangrijke vraag is daarbij: wat moet een jongere zoal meekrijgen aan kennis, vaardigheden en ervaringen? En wat doe je op welke leeftijd?

De HGJB ontwikkelde hiervoor richtinggevende groeitermen. Lees verder

 

Lijn aanbrengen

De overgang van de zondagsschool naar de catechese is voor veel kinderen een uitvalmoment. Net als de overgang van tienergroep naar de jeugdvereniging. En zo zijn er onbedoeld meer uitvalmomenten ontstaan. De HGJB ontwikkelde een aanpak waarmee opeenvolgende clubs, groepen en verenigingen deze overgangen kunnen overbruggen. Lees verder

 

Aanvullen en versterken

Hoe sterk zou het zijn als de tienercatechese en de tienerclub elkaar aanvullen en versterken? En wat zou er gebeuren als ouders zich bewust zijn van hun aandeel in de geloofsontwikkeling van hun tieners? Door de kracht van elke 'groeiplek' te duiden, kun je de dromen achter deze vragen concreet gaan maken. Lees verder

 

Meer weten? De jeugdwerkadviseurs helpen graag verder. Neem contact op met Rick van Elk via rvelk AT hgjb DOT nl of tel. 030-228 54 02.

 

Delen maar!