Introductie


Introductie

Filmpje 'Maarten Luther' bij Intergeneratieve avond over Reformatie 500.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

Leidinggeven in het jeugdwerk doe je niet zomaar. Daarom heeft de HGJB een eigen vakblad voor iedereen die in de gemeente met of voor jongeren werkt. Drie keer per seizoen biedt Generator nieuwe ideeën en inspiratie voor goed jeugdwerk in de gemeente. Of je nu een kinderwerker, catecheet of jeugdouderling bent, Generator helpt je bij je taak.

 

Vernieuwd

 

Als HGJB willen we graag onderwerpen en vragen uit ons beleidsplan 'Bron van leven' op de agenda van het kerkelijke jeugdwerk  zetten. Daarvoor hebben we in 2015 ons magazine Generator vernieuwd. 

 

 

Formule

  • 32 pagina’s
  • aandacht voor: jeugdwerk, catechese, missionair werk, eredienst en gezinnen
  • interviews, achtergrondartikelen, bijbelstudie, informatie over de leefwereld van jongeren en producten van HGJB
  • verschijnt drie keer per seizoen

 

Toerusting

 

In 2009 verscheen het eerste nummer van Generator, omdat de HGJB meer toerusting wilde bieden voor leidinggevenden in het jeugdwerk. In het eerste lezersonderzoek gaven lezers een hoge waardering voor de inhoud. Ruim 90% beveelt Generator aan voor anderen in de gemeente die met of voor jongeren werken. 

 

 

Reactie van een lezer:

 

Het blad is goed doordacht, heeft een stevige inhoud, biedt praktische aandachtspunten en handreikingen voor reflectie op bestaande praktijken (en beleid).’

Delen maar!