Generator 23 - kinderen in de kerk van nu


Generator 23 - kinderen in de kerk van nu

 

Wat is het mooi dat we kinderen met het evangelie mogen bevestigen in wie ze zijn: ze horen er helemaal bij, ze zijn een parel in Gods hand, en de Heere Jezus is altijd bij hen. In het kinderwerk mag zich dat vertalen in leuke en gezellige programma’s waarbij ze zich helemaal thuis voelen. In deze special van Generator besteden we daar op verschillende manieren aandacht aan. Hopelijk stimuleert het om nog eens extra en/of opnieuw te kijken naar het kinderwerk in de gemeente.


Maar er is ook een andere kant, die in dit nummer eveneens aan de orde komt. Dat we kinderen een parel in Gods hand mogen noemen, neemt niet weg dat ze zondaren zijn die bekering en verlossing nodig hebben. Het neemt óók niet weg dat ze psychisch en/of lichamelijk beschadigd kunnen zijn – daarvoor is niet minder verlossing nodig. Hebben we in het kinderwerk ook dáár aandacht voor?


Ten slotte moeten we niet vergeten dat geloven zelfs voor kinderen al een strijd kan zijn. Ze kunnen het lastig vinden dat ze bij vriendjes thuis niet ‘gelovig’ zijn. Misschien worden ze bijvoorbeeld uitgenodigd voor een heksenfeestje waar ze van papa en mama niet aan mee mogen doen. Meer dan in het verleden moeten kinderen al staan voor hun geloof. Op de Clik-doe-dag gaat het daar onder andere over. Kinderen worden aangemoedigd om een ‘held’ te zijn – niet door grote geloofsprestaties te leveren, maar gewoon: door te zijn wie ze voor God zijn. En zo komen we weer terug bij het begin: kinderen horen er helemaal bij, ze zijn een parel in Gods hand en de Heere Jezus is altijd bij hen.

 

Deze editie van Generator bevat o.a. artikelen over:

- Kinderen van nu

- De pareltheologie

- Accepteer dat elk kind anders is

- Verschillende vormen van kinderwerk

- Bijbelgedeelten die je liever overslaat (klik hier voor de download 'Tips voor bijbellezen'

- Kinderen in de eredienst

- Begrip voor de moeite van ouders

 

Delen maar!