Generator 22 - Jongerencultuur


Over Jongerencultuur

Over Jongerencultuur

We willen samen werken aan een krachtige leeromgeving in de gemeente, zodat iedereen gestimuleerd wordt om op zijn of haar manier met God te leven. We doen dit in het geloof dat verschillende vormen van leren en creativiteit ingezet kunnen worden om jongeren tot eer van God te laten leven.

 

HGJB-beleidsplan ‘Bron van leven’ 2015-2018

 

Waar jongeren zijn

Eén van de vele mooie gedachten die de Engelse schrijver C.S. Lewis ons heeft nagelaten, is: ‘Je kunt God alleen ontmoeten waar je bent, niet waar je zou willen zijn.’ Met een variatie daarop zou ik aan dit nummer het volgende motto willen meegeven: ‘Jongeren kunnen God alleen ontmoeten waar ze zijn, niet waar wij ”“ ouderen - zouden willen dat ze zijn.’

 

Lewis bedoelde niet dat het niet uitmaakt waar je je ”“ geestelijk of letterlijk - bevindt. Wat hij wilde zeggen, was dat je God niet kunt ontmoeten als je je bijvoorbeeld vromer voordoet dan je bent. Hij wil je ontmoeten zoals je bent. Want dáár ben je, niet ergens anders.

 

Als wij jongeren willen stimuleren om op hun eigen manier met God te leven, en als we ruimte willen maken voor een ontmoeting met Hem, zullen we dus serieus moeten nemen waar jongeren werkelijk zijn. Soms zullen we dan ontdekken dat een ontmoeting met Hem niet zo vanzelfsprekend is. Maar soms ook dat God juist in hun leefwereld op een verrassende manier aanwezig is.

 

In dit nummer van Generator o.a.:

-       Ruben Vlot en Ruth Tange over de jongeren van nu

-       Interview met social media-expert Karlijn Goossen

-       Jeugtrends 2016

-       Gertjan Glismeijer over verbinders, schakelaars en ontkoppelaars

-       Bente en haar (groot)ouders

 

 

Delen maar!