Generator 20 - Samen zingen in de kerk van nu


Generator 20 - Samen zingen in de kerk van nu

Een lied voor de Koning

Samen zingen in de kerk van nu. Als deze special van Generator verschijnt, komen zo’n 1000 vakantiedeelnemers en andere jongeren bij elkaar in de Goudse Sint-Janskerk voor de After Summer Praise. De HGJB heeft een lange traditie in het stimuleren van jongeren om hun geloof al zingend te belijden en te beleven. Juist daarom wilden we onze nieuwe editie van Op Toonhoogte ook daar in Gouda presenteren; in het hart van de kerk, dichtbij jongeren.

 

Ooit las ik met een goede vriend Psalm 45. We stelden ons de vraag: welk lied zou jij voor de Koning willen schrijven? Welke woorden zou jij gebruiken? Welke melodieën zou jij willen bedenken? Een vraag die nog regelmatig terugkeert in mijn gedachten. Een mooi perspectief om zo naar het samen zingen in de kerk van nu te kijken. Hoe kunnen we elkaar uitnodigen om onze mooiste woorden en beste melodieën aan God te geven.

 

Het is ons verlangen dat Op Toonhoogte jongeren en ouderen in die geest aan elkaar verbindt. Een lied voor de Koning, dat moet het zijn!

Lees hier het artikel: 'Samen zingen aan tafel'

 

Diane Palm

 

Delen maar!