Generator 18 - 'Geloven in de kerk?!'


Generator 18 - 'Geloven in de kerk?!'

In 'Geloven in de kerk?!' ligt het accent op de kerk als gemeenschap. We constateren dat de waarde van de kerk als instituut  onder spanning staat. De kerk is voor jongeren  één van de mogelijkheden waarmee je je bezig kunt houden, naast bijvoorbeeld sport, vrienden en sociale media. Tegelijkertijd is er wél behoefte aan vormen van gemeenschap. Dat plaatst de kerk voor nieuwe vragen: hoe betrekken we jongeren bij de kerk en hoe kan de kerk een gemeenschap zijn waar jongeren zich thuis voelen.

 

De uitdaging is volgens de HGJB om oog te houden voor de specifieke wensen en verlangens van verschillende groepen in de gemeente. Een voorbeeld hiervan is de ontmoetingskring in Ermelo. Deze kring voor 20-plussers voorziet duidelijk in een behoefte: ‘Jongeren gaven aan dat ze vooral eerlijke geloofsgesprekken wilden voeren. Ze wilden zien hoe het geloof te maken heeft met vragen waar ze in hun dagelijks leven geconfronteerd worden.’ Prof. dr. Herman Paul, bijzonder hoogleraar secularisatiegeschiedenis, doet in Generator de suggestie om generatiegesprekken te organiseren: ‘Jong en oud kunnen veel van elkaar leren. Drink eens een kop koffie met mensen die ouder of juist jonger zijn. Bespreek de moeilijke levensvragen!’

 

Meer weten? Vraag een kennismakingsexemplaar aan: info@hgjb.nl of 030-2285402.

 

Klik hier voor het volledige artikel van Herman van Wijngaarden over de jongerencultuur

 

 

In bovenstaande uitgave is een deel van het blad Generator weergegeven. Benieuwd naar het gehele blad om zo nieuwe ideeën en inspiratie voor jeugdwerk in de gemeente op te doen? Dat kan! Voor de gehele uitgave kunt u een abonnement afsluiten. Klik hier voor informatie omtrent het abonnement.

Delen maar!