Elke tiener bereiken via hun eigen leerstijl


Introductie

Cursus Meervoudige Intelligentie: 'Elke tiener bereiken via hun eigen leerstijl'

 

'Help, mijn boodschap landt niet!'

 

Herken je dat? Je hebt een prachtige boodschap en een mooie groep tieners. De kern van de leerstof heb je uitgelegd. Daarna heb je er met hen over gesproken. Maar helaas blijkt - of lijkt? - de boodschap echter toch niet te landen…

 

Talenten
Hoe komt het dat je tieners soms niet gemotiveerd zijn, of de leerstof te makkelijk of te moeilijk vinden? Grote kans dat dit te maken heeft met de manier waarop zij het beste leren. Dit verschilt sterk per kind en is globaal te verdelen over acht talent-vlakken. Zo stelt Howard Gardner, grondlegger van de theorie van de “meervoudige intelligentie”. Dit biedt ons kansen in jeugdwerk!

 

MI
Maar hoe doe je dat? En hoe sluit je aan bij de verschillende karakters en leerstijlen van tieners in je groep? Tijdens deze boeiende cursusavond leer je wat meervoudige intelligentie (MI) inhoudt, doen we ontdekkingen vanuit de Bijbel en leren het MI-principe in te zetten door het gebruik van verschillende werkvormen. Zo kan jouw boodschap effectief aankomen bij je tieners.

 

Interesse?
Meld je dan aan voor de cursusavond op uw eigen locatie in de gemeente! De cursusdatum kan dan in overleg worden vastgesteld via onze supportdesk: stuur je verzoek naar info AT hgjb DOT nl. Voor vragen over de inhoud van de cursus kun je direct contact opnemen met cursusleider Jeanette Vos-Spek, via tel. 06-23003703. Er is veel ruimte voor inbreng vanuit jouw jeugdwerkervaring, om de leerervaring zo groot mogelijk te maken. Cursisten krijgen vervolgens 9 weken lang een mail met boeiende praktische informatie over het thema, om zelf toe te passen.

Voor wie? catecheten, mentoren of jeugdleiders
Plaats en datum: Op aanvraag

Locatie: Op aanvraag
Aanvang: (optioneel) 19.30 uur, tot circa 21.30
Kosten: 35 euro, dat is incl. 9 weken informatieve mailings achteraf en koffie/thee. 

Let op: vol = vol! Er is plaats voor ongeveer 15 personen, dus meld je snel aan. 


Je kunt je opgeven via onze site door rechts op aanmelden te klikken. 

 

Kom je zelf niet? Dan stellen wij het zeer op prijs als je aan dit bericht bekendheid wilt geven in je gemeente via jullie communicatiekanalen.

 

Minimale omvang? Met minimaal 15 deelnemers gaat de cursus door. Dit aanbod geldt ook voor Beginnerscursus en Vervolgcursus Mentorcatechese op locatie. 

Delen maar!