Verdiepingscursus Mentorcatechese


Verdiepingscursus Mentorcatechese

Werk je al ca. twee jaar als catecheet met een groep jongeren en wil je daarop reflecteren? Durf je het aan om samen te bespreken wat goed gaat en waar verbetering mogelijk is? Verlang je ernaar om die ene ‘moeilijke’ catechisant ook te betrekken bij het gesprek? Dan is de Verdiepingscursus Mentorcatechese de investering die je zoekt.

 

Programma
De cursus bestaat uit twee avonden. De eerste avond sta je vooral stil bij je eigen catechesepraktijk en de reflectie daarop. Ook wordt het onderwerp groepsdynamiek aan de orde gesteld en oefen je in het creëren van een krachtige leeromgeving voor je catechisanten.  In de tweede avond wordt uitgebreid stilgestaan bij leerstijlen van catechisanten. Hoe leren zij en welke werkvormen passen daarbij?

Praktische informatie
De cursusavonden beginnen met een inloop met koffie en thee om 19.15 uur. Het inhoudelijk programma duurt van 19.30-22.00 uur en bevat: bijbelstudie, instructie, bespreking in groepjes of met je buddy, reflectie en casuïstiek.

Je ontvangt de 1ste cursusavond een map met daarin het programma en de opdrachten voor de avonden en bijlagen met achtergrondinformatie om thuis nog eens door te lezen.


Kosten: Deelname aan de Verdiepingscursus Mentorcatechese kost € 50. In de meeste gemeenten is de kerkenraad bereid dit bedrag te vergoeden voor hun mentoren. Per ingang van 1 november 2018 zijn de kosten gewijzigd: Kosten: € 50,- p.p. (wanneer je gemeente lid is van de HGJB) en anders €60,- (incl. map en koffie/thee)

 
Aanmelden: Dit kan wanneer je bent ingelogd (Als je nog niet bent ingelogd, eerst je registreren bij Mijn HGJB.) Daarna kun je je hier aanmelden. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging met locatiegegevens.
 
Veelgestelde vragen
Er staat geen cursus in mijn omgeving gepland maar ik zou er wel graag één volgen. Is dat mogelijk?
Het is mogelijk de Verdiepingscursus Mentorcatechese te organiseren in je gemeente. Daarvoor is wel een minimum van 15-20 deelnemers nodig. Inventariseer hoeveel van je mentoren de cursus willen volgen en neem contact op met info@hgjb.nl Samen met jou benaderen we dan omringende gemeenten en proberen we voldoende deelnemers te werven.
 
Wij werken niet met Follow Me of Follow Me Next; is dat bezwaarlijk voor het volgen van de cursus?
Om de cursus te volgen hoef je niet met een methode van de HGJB te werken. Enige voorwaarde is dat je gewend bent in kleine groepen catechese te geven.

Delen maar!