Basiscursus Mentorcatechese


Basiscursus Mentorcatechese

Vindt de catechese in jouw gemeente plaats in de vorm van een plenaire samenkomst, gevolgd door een verwerking in kleine groepen? En ben jij  mentor van zo’n groepje, en raak je graag met tieners in gesprek over kerk en geloof? Wil je hen leren wie God is en wat we geloven? En vooral: wil je zelf leren en groeien als mentor? Dan is deze cursus iets voor jou!
 
Programma
De cursus bestaat uit drie avonden met de volgende  thema’s:
  • Wie is de tiener? - over de leefwereld van de catechisant
  • Wie ben jij als mentor?  - over je rol en positie als catecheet
  • In gesprek! - over het leiden en sturen van het geloofsgesprek
 
Praktische informatie
De cursusavonden beginnen met een inloop met koffie en thee om 19.15 uur. Het inhoudelijk programma duurt van 19.30-22.00 uur en bevat: bijbelstudie, instructie, bespreking in groepjes of met je buddy, reflectie en casuïstiek.
 
Je ontvangt de 1ste cursusavond een map met daarin het programma en de opdrachten voor de avonden en bijlagen met achtergrondinformatie om thuis nog eens door te lezen.
 
Locatie: 
Wil je deze cursus in jouw gemeente of regio dan wil de HGJB dat graag samen met je regelen. Neem hiervoor contact op met info@hgjb.nl

Kosten:
 deelname aan de Basiscursus Mentorcatechese kost €65. In de meeste gemeenten is de kerkenraad bereid dit bedrag te vergoeden voor hun mentoren. Per ingang van 1 november 2018 zijn de kosten gewijzigd: 
Kosten: € 75,- p.p. (wanneer je gemeente lid is van de HGJB) en anders €85,- (incl. map en koffie/thee)
 
Aanmelden: Kan wanneer je bent ingelogd (evt. een nieuw account aanmaken onder “mijn HGJB”) Na je aanmelding ontvang je een bevestiging met locatiegegevens. Als er binnenkort een cursus gegeven wordt, kun je je via deze link AANMELDEN.
 
Veelgestelde vragen
Er staat geen cursus in mijn omgeving gepland maar zou er wel graag één volgen. Is dat mogelijk?
Het is mogelijk de Basiscursus Mentorcatechese (of een verkorte versie daarvan) te organiseren in uw gemeente. Daarvoor is wel een minimum van 20 deelnemers nodig. Inventariseer hoeveel van uw mentoren de cursus willen volgen en neem contact op met info@hgjb.nl Samen met u benaderen we dan omringende gemeenten en proberen we voldoende deelnemers te werven.
 
Wij werken niet met Follow Me of Follow Me Next; is dat bezwaarlijk voor het volgen van de cursus?
Om de cursus te volgen hoeft u niet met een methode van de HGJB te werken. Enige voorwaarde is dat u gewend bent in kleine groepen catechese te geven.

 
 

 

Delen maar!