Actueel


Welkom op de Houvast-avond bij u/jou in de buurt!

 

Ook dit jaar organiseert de HGJB op verschillende locaties in Nederland weer onze gewaardeerde Houvast-avonden. Deze avonden zijn in eerste instantie bedoeld voor jongeren die belijdeniscatechese volgen en hun predikant. Maar ook jongeren die vorig jaar (of eerder) belijdenis hebben gedaan zijn nadrukkelijk uitgenodigd, evenals andere jongeren die op zoek zijn naar verdieping van het geloof.

Dit jaar krijgen de avonden een vernieuwde opzet, met meer ruimte voor onderlinge ontmoeting, met elkaar zingen, een gezamenlijke bijbelstudie en een verdiepende workshop.

 

 

 

Thema
Je kunt flink onderuit gaan als christen. Bijvoorbeeld als je iets doet waarvan mensen zeggen: ‘Dat valt me erg van hem/haar tegen, ik dacht dat hij/zij christen was!’ Of als je de naam ‘christen’ niet met ere draagt, maar eerder verbergt – omdat het nadelig voor je lijkt te zijn. Petrus weet ervan mee te praten… Over uitkomen voor Jezus, daarin falen en toch (weer) aangenomen worden, gaat het op de avonden. Het thema sluit aan bij het kerkelijk jaar: in de lijdenstijd ontmoeten we Petrus en ontdekken we wat vallen (falen) en opstaan in zijn leven betekenen.

 

De avonden beginnen om 19.30 uur (inloop 19.00 uur) en zijn rond 22.00 uur afgelopen. Meer informatie of aanmelden?

 

Data en plaatsen

’t Harde (14 maart 2019)

Barneveld (15 mart 2019)

Alphen a/d Rijn (21 maart 2019)

Papendrecht (22 maart 2019)

Delen maar!