Björn van Veelen blogt


TOV-Tour van start!

Door: Björn van Veelen

  • 14 feb 2018
  • 1201 x gelezen
Ha tieners, clubs & leidingevenden! Een nieuwe editie van de TOV-Tour staat op punt te vertrekken voor 6 geweldige avonden dwars door het land. Meld je snel aan! En lees verder...

De vast bezoekers van onze TOV-avonden weten het: een TOV (Tieners Op Vrijdag) avond ga je niet snel vergeten. Het is een avond vol verschillende activiteiten; te gekke spellen, verrassingen, inhoudelijke overdenkingen, zingen, ontmoeten en lekker eten. Een indruk krijgen? Blader door dit digitale magazine van TOV 2017

Popelen
De HGJB organiseert in maart weer zes geweldige TOV-avonden dwars door Nederland. Deze avonden zijn bedoeld voor tienergroepen en catechesegroepen. Honderden tieners en hun leidingevenden staan te popelen om ook dit jaar weer van de partij te zijn. Meld jouw tienergroep(en) en/of catechesegroep(en) nu aan! Klik hier voor meer info en aanmelden.

 

Thema
We hebben dit jaar gekozen voor het thema ‘Morgen word het beter’. Dit thema komt voort uit de angstcultuur die sterk heerst onder de huidige generatie tieners. Tieners zijn 'overal' bang voor, zo blijkt uit veel krantenkoppen en enkele recente onderzoeken onder onze jonge doelgroep. Van het vergeten van hun wachtwoord, tot een aanslag in hun woonplaats. En alles wat daar tussen zit ;).

Angst
Angst is een emotie die tot enkele jaren geleden nog wat minder vaak voor kwam in de kranten en hoofden van tieners, maar mede door de digitalisering, een grote versterking heeft doorgemaakt. Tieners zien en horen meer, en worden daar ook vaak banger door. Wat is ‘ons’ geluid daarop dan?

 

Hoop
‘Morgen word het beter’ gaat over de hoop die we vinden in God. Centraal staat Psalm 91 waarin we de tieners willen laten ontdekken op welke wijze God betrokken is op onze levens. God is bij ons, onder ons. Dat betekent niet dat al onze angsten verdwijnen, of ophouden te bestaan. Maar dat betekent dat God ons hoop geeft. Een toekomst. Uitzicht.

Dat is wat we de tieners graag mee willen geven deze TOV tour. Je bent van harte welkom met jouw club!

 

Namens het TOV-team 2018,

 

Björn van Veelen en Marieke Vroegindeweij

Björn van Veelen

Ik organiseer ondermeer de Kerstconferentie, Scholierenweekend en TOV-avonden bij de HGJB. Dat doe ik uiteraard niet alleen! Daarnaast geef ik les op een middelbare school.

Delen maar!