Matthijs van den Bogerd blogt


Groeten uit Zuid-Afrika

Door: Matthijs van den Bogerd

  • 9 mei 2017
  • 2023 x gelezen
Mijn naam is Matthijs van den Bogerd, ik ben 23 jaar en momenteel verblijf ik Zuid-Afrika om daar een jaar lang vrijwilligerswerk te doen voor de organisatie Ready4life.

Ondertussen zit ik hier al vier maanden en houd ik mijzelf hier dagelijks bezig met het ondersteunen van de lokale bevolking. Dit doe ik door middel van kinderactiviteiten te organiseren op verschillende projecten. Ik help mee met huiswerk en probeer kinderen hier net het beetje extra aandacht te geven die ze eigenlijk tekort komen. Zuid-Afrika is een land met het grootste verschil ter wereld tussen rijk en arm. Kinderen hebben hier vaak geen normale jeugd, vanwege de vele traumatische gebeurtenissen die ze meemaken. Samen met vele andere vrijwilligers en stagiaires zetten wij ons in om de leefomgeving van zowel kinderen als volwassenen beter te maken.

 

Vanaf mijn 14e ben ik eigenlijk bijna iedere zomervakantie werkzaam geweest als vrijwilliger in meerdere landen met als hoogtepunt Uganda een paar jaar geleden. Vanaf dat moment wist ik dat ik voor een langere tijd naar het buitenland wilde om zo mijn talenten in te zetten voor mensen in armere landen. Ik heb twee jaar in de gehandicaptensector gewerkt en had mijzelf voorgenomen om of door te gaan studeren of een jaar naar het buitenland te gaan. Het is het laatste geworden.

 

Tussen mijn werk door had ik nog wel eens wat tijd over en aangezien ik niet goed stil kan zitten, moest ik iets met mijn vrije tijd. Dus ik koos ervoor om vrijwilligerswerk bij de HGJB te gaan doen. Ik ben daarom een jaar kantoorvrijwilliger geweest en tot ik naar Zuid-Afrika ging. Nu zal ik voor de HGJB gaan bloggen om zo mijn avonturen in Zuid-Afrika een beeld te geven en mijn verhaal te delen met de wereld.

 

Dit was het 1e deel waarin jullie kennis konden maken met mij! Verdere verhalen zullen volgen.

 

Matthijs van den Bogerd

Oud-vrijwilliger HGJB

Delen maar!