Actueel


Blijf op de hoogte van de HGJB

HGJB kijkt terug op enerverend jaar

Ledenvergadering en thema-avond: ‘Keuzestress in kerk en jeugdwerk’

 

HGJB kijkt terug op enerverend jaar

 

BILTHOVEN –  De HGJB heeft een mooi jaar achter de rug. Dat blijkt uit het jaaroverzicht dat onlangs werd gepubliceerd in ons verenigingsmagazine Dichtbij. Graag gaan we hierover in gesprek met onze leden op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op donderdag 8 juni aanstaande.

 

Zo organiseerden we tieneravonden (TOV) volgens een compleet nieuw concept, waren er drie fijne Scholierenweekenden, een vernieuwde Clik-doe-dag voor kinderen en sloten we het jaar af met een prachtige Kerstconferentie voor jongeren. 

Catechese ‘Leer & Leef’

In het afgelopen jaar is de nieuwe catechesemethode Leer & Leef succesvol gelanceerd.Kenmerkend: stevige inhoud in een eigentijds jasje. Deze uitgave staat náást het populaire Follow Me inmiddels ferm in het HGJB aanbod. Het komende seizoen verschijnt de tweede jaargang, met 15 lessen voor de leeftijdsgroep 12-14 jaar. 

Geloofsopvoeding ‘Voorleven’
Naast Leer & Leef zijn eveneens de eerste twee delen van de nieuwe serie Voorleven uitgekomen. Met deze nieuwe serie reikt de HGJB ouders praktische handvatten om met elkaar in gesprek te gaan over opvoeden en geloven. In de nieuwe Dichtbij leest u wat catechese uitwerkt in levens van jongeren en ouderen.

 

Continue innoveren

Als organisatie zijn we continue bezig met innoveren. In 2016 hebben we meer ingezet op co-creatie. Bij de ontwikkeling van Voorleven en Leer & Leef was een groep predikanten en onderwijsmensen betrokken om feedback te geven. Ook deed een vijftal gemeenten mee in een pilot van Voorleven.  Hierdoor sluit het materiaal nog beter aan op de gebruikers en is de kwaliteit verbeterd. Ook op het gebied van digitalisering zijn goede stappen gezet. In 2017 gaan we hier volop mee door.

 

Bouwen aan impact!

De HGJB heeft in 2016 veel ontwikkeld en georganiseerd. Echter ook in 2016 is het niet gelukt om de daling in absolute bezoekersaantallen en abonnementen te stoppen. Dit is jammer, want daardoor bereiken we minder jongeren. Daarom staat 2017 in het teken van het ‘bouwen aan impact’. We gaan onze klantenservice verbeteren, nog meer in contact treden met onze achterban en ook veel zichtbaarder worden in gemeentes. Hiervoor worden enkele wijzigingen doorgevoerd in de organisatie en diverse noodzakelijke investeringen gedaan. Eind 2016 is er tevens een vrijwilliger coördinator gestart die de inzet van vrijwilligers meer gaat coördineren en verbeteren. We zijn geweldig dankbaar en blij met al die vrijwilligers die zich met hun tijd en expertise inzetten voor de HGJB activiteiten!

 

8 juni: Algemene Ledenvergadering en thema-avond ‘Keuzestress in kerk en jeugdwerk’

Op donderdag 8 juni houdt de HGJB haar Algemene Ledenvergadering in kerkelijk centrum De Ark in Schoonhoven (Groene Singel 10). Donateurs en relaties worden hartelijk uitgenodigd deze vergadering tussen 18.30 tot 19.30 bij te wonen. De HGJB bestaat bij de gratie van donateurs en gemeenten en hun inbreng wordt zeer op prijs gesteld. Om 20.00 uur begint de thema-avond over ‘Keuzestress in kerk en jeugdwerk’. Er valt veel te kiezen in de kerk. Naast alle keuzes zijn er minstens zoveel meningen. Het jeugdwerk - lokaal en landelijk - vormt daarop geen uitzondering. Tijdens het programma worden verschillende stellingen voorgelegd waarover we graag in gesprek willen gaan met onze leden. Lees meer informatie

Delen maar!