Actueel


Blijf op de hoogte van de HGJB

Een dag met een gouden randje

Wat een geweldig kinderfeest was het afgelopen zaterdag op het Farelcollege in Ridderkerk! Ongeveer 280 kinderen kwamen samen met hun leidinggevenden of met hun ouders, naar de Clik-doe-dag van de HGJB. 

 

Wat was er veel te doen en te beleven! Bij binnenkomst gingen de kinderen meteen aan de slag. Dikke spijkers slaan in een enorme boomstronk, armpje drukken met de sterkste koopvrouw van de markt of aan de slag met een heuse fotoshoot. Waarbij je op ‘z’n bijbels gekleed’ op de foto kon.

 

Het thema van deze dag ‘Helden’ kreeg verder een bijzondere invulling door aan de slag te gaan met verschillende workshops. Omdat kinderen allemaal anders zijn, was er een ruim aanbod aan workshops. Zo kon je klimmen en klauteren in de gymzaal of aan de slag gaan met een mooie knutsel. Je kon een portret leren tekenen of een ‘net-echt-lijkende’ snijwond leren maken op je hand.

 

Na de workshops ging de Bijbel open. Kinderen ontdekten zelf wie de held was in het verhaal van de barmhartige Samaritaan. Bijzonder om te zien dat de kinderen in kleine groepjes in de aula, onder begeleiding van hun eigen clubleiders, de Bijbel gingen lezen. Samen mochten we ontdekken dat je voor God een held bent als je doet wat Hij zegt. En dat is: er zijn voor de ander!

 

Op Facebook zijn meer foto's te bekijken.

Delen maar!