Actueel


Blijf op de hoogte van de HGJB

30-7 t/m 3-8: Barrelrace door Europa!

Voor jongeren

De uitdaging van deze zomer! 
Jij en je vrienden maken een roadtrip door Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Onderweg krijg je diverse challenges waarmee je punten kunt verdienen en de andere teams kunt verslaan. En het mooie is, je steunt het goede doel: de HGJB! Het idee is simpel: Verzamel je vrienden, meld je aan, neem een auto, prepareer deze voor de zware taak van deze barrelrace, benader je sponsors en gaan! Wil je meer infomatie over hoe je mee kunt doen? Inschrijven? Of op de hoogte blijven? App dan 'barrelrace' naar ons speciale Whatsapp-nummer: 06-83051154 of mail organisator Arjen van Gent. En bekijk de Barrel-promo clips op YouTube  of ga naar het Facebook event!


Voor gemeenten

 

Nb: Mocht er een team uit uw gemeente mee willen doen, vragen wij om zo snel mogelijk* in te schrijven! In ieder geval voor 31 maart aanstaande.


De doeners in de kerk, u kunt ze vast wel aanwijzen. Ze komen in actie als er iets gedaan moet worden. Soms is het een hele uitdaging om ze er bij te houden, juist omdat er in de kerk minder gedaan en meer gepraat wordt. Met name als ze wat ouder zijn, hun eerste baan krijgen, kan het zomaar gebeuren dat de kerk wat uit het vizier raakt. Daarnaast voelen we als gemeenten nogal eens verlegenheid over hoe we hen in de volwassen leeftijd (18+) wat kunnen bieden dan wel vast kunnen houden.


Tussen wal en schip
De doeners van 18+ vallen nogal eens tussen wal en schip. Ze zijn te oud voor het reguliere jeugdwerk en voelen zich niet thuis bij kringen voor volwassenen. Ze zijn te zelfstandig voor een reguliere jeugdwerkavond, hebben veelal alternatieven in hun eigen vriendenkring en ze komen in het cognitieve karakter van het overige gemeentewerk niet altijd mee. Waardoor ze extra risico lopen buiten beeld te raken.


Nieuw event
Juist voor deze groep staat komende zomer een event gepland die veel van deze doeners wellicht aan zal spreken*! Een sponsoractie waarbij ze zelf aan de slag moeten en een onvergetelijke ervaring opdoen. Het geeft u als gemeente de kans om met de jongvolwassenen voor, tijdens en na het event mee te leven en het gesprek met ze aan te gaan!


Concreet: een barrelrace
In week 31 (ma 30-7 t/m vr 3-8) zijn we van plan een barrelrace te organiseren! Hieronder vindt u in het kort wat van de deelnemers verwacht wordt en welke kansen dit biedt voor u als gemeente:

 • Het event wordt in teamverband georganiseerd;
 • De band onderling wordt versterkt, jongeren die meedoen vormen (nog meer) een groep en minder losse individuen;
 • Met elkaar worden praktische, planmatige en financiële afwegingen gemaakt, vaardigheden die in de kerk ook onmisbaar zijn;
 • De auto moet geprepareerd worden;
 • U kunt hen daarbij gaan helpen en tijdens de werkzaamheden een geloofsgesprek aanknopen. Met name het sponsordoel (HGJB) leent zich uitermate daarvoor;
 • Gemeenteleden met een technische achtergrond (die vaak zelf ook doeners zijn) kunnen de jongeren helpen, dit zorgt voor intergeneratieve ontmoetingen in de gemeente;
 • Er moeten sponsors voor de HGJB gevonden worden;
 • Ze leren om verantwoordelijkheid te nemen voor een volgende generatie;
 • U kunt uw betrokkenheid laten blijken door hen te sponsoren of helpen sponsors te vinden.
 • Dit onderdeel biedt de mogelijkheid om breder dan de groep die op reis gaat uit te zetten en zo de jongeren uit de dagen op het vlak waar hun talenten liggen;
 • Tijdens de reis zal er iedere dag op verschillende manieren aandacht zijn voor vorming en toerusting van de deelnemers.


U kunt de potentiële deelnemers warm maken door dit Facebookevenement met ze te delen of de YouTube-video door te sturen per mail of app.


Kortom: de barrelrace is een mooie gelegenheid om de 18+ doeners in de kerk aan te spreken en te betrekken bij de kerk. Daarbij wordt de HGJB gesteund zodat wij door kunnen gaan om jongeren en hun gemeenten te helpen hun houvast in Christus te vinden!

 

Inschrijven of meer info
Wilt u meer infomatie over hoe teams mee kunnen doen? Inschrijven? Of op de hoogte blijven? App dan 'barrelrace' naar ons speciale Whatsapp-nummer: 06-83051154 of mail organisator Arjen van Gent. En bekijk de Barrel-promo clips op YouTube  of ga naar het Facebook event!

 

* De barrelrace vindt alleen plaats bij voldoende aanmeldingen! Of de reis doorgaat wordt bekend zodra het minimumaantal teams is ingeschreven en uiterlijk 31 maart. Mocht er een team uit uw gemeente mee willen doen vragen wij om zo snel mogelijk in te schrijven.

Delen maar!