fbpx
Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Vakantie Bijbel Werk methode

Compleet programma voor het Vakantie Bijbel Werk (VBW). Brengt kinderen (en hun ouders) van binnen en buiten de gemeente laagdrempelig in aanraking met het Evangelie.

Voor wie?

Kinderen van 4-11 jaar

Wat?

Complete methode voor organisatie VBW

Wat kost het?

VBW-pakket (incl. Toneel Totaal Pakket en Bijbeltijdboekje) € 75,- | Deelnemers aan de toerusting ontvangen € 10,- korting.

Ook zo’n spetterende Vakantie Bijbel Week organiseren, maar de handen al vol aan het regelen van vrijwilligers, locatie en materialen?

 

Maak het jezelf gemakkelijk met ons kant-en-klare VBW-pakket, die aansluit bij de leefwereld van kinderen. Een pakkend thema, uitgewerkt in vier programma’s, een groot spel voor een hele ochtend of middag en uitgebreide ideeën voor een afsluitende kerkdienst met kinderpreek, werkblad, etc. En een speciaal geschreven themalied. Het pakket geeft VBW-commissies en kinderwerkers een zowel stevig inhoudelijk als laagdrempelig en luchtig kinderprogramma in handen, met veel mogelijkheden voor eigen inbreng. 


Thema 2022 – Alles Andersom

‘Dat moet andersom!’ Als je deze zin hoort, denk je misschien wel aan een kind dat zijn schoenen verkeerd om heeft aangedaan of aan de juffrouw die de volgorde van een taak uitlegt. Je kunt ook denken aan iets wat omgedraaid moet worden. Die (naam)sticker moet niet zo, maar andersom opgeplakt worden, want anders kun je niet lezen wat erop staat. In het woord ‘andersom’ zitten twee woorden, namelijk: ‘anders’ en ‘om’. Als iets ‘anders’ gaat, dan wat jij van tevoren had bedacht, moet je soms je denkbeelden of verwachtingen bijstellen. Dat kan lastig zijn, omdat je iets al zolang gewend bent. Je hebt even tijd nodig om zeg maar ‘om’ te gaan.

 

In deze map staat Jezus centraal, Hij is Degene die ‘alles andersom’ maakt! Per dag komt er een andere vraag over Wie Jezus is aan bod in de bijbelverhalen en werkvormen. Hierdoor ontdekken de kinderen dat Jezus totaal anders is dan wij (en de wereld) misschien wel denken.

 

Nieuw: digitaal VBW-pakket

Op veler verzoek bieden we sinds dit jaar het VBW-materiaal digitaal aan. Na aankoop ontvang je als commissie een activatiecode waarmee je toegang krijgt tot alle onderdelen van het VBW-pakket. Het grote voordeel hiervan is, naast papierbesparing, dat je met één druk op de knop de juiste mensen binnen jouw commissie de juiste hoofdstukken kunt mailen.

 

Inhoud VBW-pakket  

  • Toelichting op het thema  
  • Uitwerking van 4 dagthema’s  
  • Preekschets voor de welkomstdienst  
  • Toneel Totaal Pakket  
  • Bijbeltijdboekje  
  • Werkbladen  
  • Alle extra’s, waaronder een leuk introductiefilmpje rond het thema

 

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met ons supportteam.

Goed om te weten

  • Per commissie 1 pakket boordevol inhoud en creativiteit
  • Elk dagprogramma omvat een uitgewerkt bijbelverhaal, sketch, bijbelstudievragen, spel- en knutselideeën
  • Bijpassend Bijbeltijdboekje voor vrijwilligers

Deze map helpt ons keer op keer een geweldige Vakantie Bijbel Week neer te zetten! Met daarnaast voldoende mogelijkheden voor de creatieve eigen inbreng.

Nanne uit Barneveld

Welkom bij de HGJB

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

030 - 228 54 02

 

ma t/m do: 9.00-16.30 uur

vr: 9.00-13.00 uur  

 

info@hgjb.nl

 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

 

NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

KvK 40479532

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2022 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy