fbpx
Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Presentavonden

Een interactieve, enthousiasmerende avond voor jongeren. Boordevol inspiratie, diepgaande kennis en praktische thema’s rond een thema naar keuze. Onder leiding van een deskundige professional.

Voor wie?

Voor jongeren, jeugdverenigingen of jeugdclubs

Wanneer en waar?

Op aanvraag

Wat kost het?

€ 240,- (incl. € 129,- ledenkorting), incl. reiskosten

Hieronder vind je de verschillende thema’s die we aanbieden.

 

Nieuw! Opladen en uitdelen

Tijdens deze avond is er een programma van ongeveer 1,5 uur waarin we met elkaar nadenken over het thema ‘Opladen en uitdelen’. We laten ons in ons geloofsleven inspireren door Jezus, die aan de ene kant de ontmoeting met Zijn Vader opzocht en tegelijkertijd de noden van de ander niet uit het oog verloor. We pakken de Bijbel erbij, leren over het thema en gaan met werkvormen in gesprek met elkaar over het bijbelgedeelte én over hoe dit thema in ons eigen leven speelt. Hoe vind je de balans in een wereld die veel van je lijkt te vragen?

 

Gods leiding in je leven 

Hoe voelt dat, als iemand de leiding in je leven (over)neemt? Als je net volwassen aan het worden bent en op je eigen benen kan staan, heb je er niet altijd behoefte aan. Het belangrijkste in Nederland is om vrij te zijn en onafhankelijk. In zo’n maatschappij geloven in een God die jouw leven leidt, is best een uitdaging. Op deze avond gaan we op zoek naar hoe God ons leven leidt en ontdekken we hoe bijzonder het is om je leven in zijn hand te leggen.

 

Twijfel

Soms weet je het even niet meer. Je twijfelt over jezelf of over God. Is dat erg? Of mag dat er gewoon zijn? Op deze avond ontdekken we dat iedereen wel eens twijfelt en gaan we op zoek naar de beste manier om met deze twijfel om te gaan. Ook kijken we naar de achtergrond van de twijfel; Waar twijfel je aan en waar komt dat vandaan?

 

Bidden

Praten met God, hoe doe je dat eigenlijk? En als je iets zegt, wanneer hoor je iets terug en wat voor antwoord krijg je dan? Op deze avond zoeken we samen naar manieren om te bidden. We leren hoe je naar God kunt luisteren en wat voor plek gebed in de Bijbel heeft.

 

Goed om te weten

  • Programma: 20.00-22.00 uur
  • Locatie: in de eigen gemeente
  • Minimaal 6 weken van tevoren aanvragen

Bijbellezen

Als je een boek leest, begin je eigenlijk altijd bij het begin. Soms lees je eerst de achterkant maar daarna ga je toch gewoon het boek door. Is dat met de Bijbel ook zo? En als je niet bij het begin begint, waar start je dan? De Bijbel is niet zomaar een boek, maar Gods Woord. Dat vraagt ook om een andere manier van lezen. Gelukkig hoef je dat niet altijd alleen te doen, samen Bijbellezen helpt om het beter te begrijpen. Op deze avond worden handvatten gegeven om praktisch Bijbel te lezen, alleen en samen.

 

Social Media

Veel smartphones geven per dag een overzicht van je appgebruik. Daar kan je best van schrikken. Hoeveel tijd steek ik in social media? Eigenlijk is het onmisbaar, en zeker voor jongeren, het is de manier om in contact te blijven met je vrienden. Op deze avond denken we na over het gebruik van social media en hoe je prioriteiten in je leven stelt. Natuurlijk komt daar ook de vraag kijken naar hoe God daarin een rol speelt en welke plek Hij in jouw leven heeft.

 

Je zult maar homo zijn…

Je zult maar homo zijn… en christen! Allerlei mensen in je vriendenkring en de kerk hebben meteen hun mening klaar als het onderwerp ter sprake komt. Ondertussen gaat het in de eerste plaats over… mensen. Wat kun je zeggen als je én de Bijbel serieus wilt nemen én recht wilt doen aan de ervaring van de homo? Gods heiligheid en Zijn barmhartigheid, staan die tegenover elkaar? Wat is (het) evangelie voor christen-homo’s?

   

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met ons supportteam.

Welkom bij de HGJB

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

030 - 228 54 02

 

ma t/m do: 9.00-16.30 uur

vr: 9.00-13.00 uur

 

info@hgjb.nl

 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

 

NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

KvK 40479532

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

[sibwp_form id=1]

© 2023 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy