Gelovend volhouden


Klassieke en herkenbare Houvast-avonden

Klassieke en herkenbare Houvast-avonden

Ook in 2018 organiseert de HGJB weer Houvastavonden op verschillende plaatsen in het land. Dit jaar hebben de avonden een klassieke en herkenbare opzet, met een gezamenlijke bijbelstudie en verschillende workshops. De avonden zijn in eerste instantie bedoeld voor jongeren die belijdeniscatechese volgen, maar ook jongeren die vorig jaar (of eerder) belijdenis hebben gedaan zijn nadrukkelijk uitgenodigd, evenals elke jongere die op zoek is naar verdieping van het geloof. 

Met elkaar denken we na over het thema ‘gelovend volhouden’. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor ontmoeting, zingen en bijbelstudie. Daarnaast gaan de verschillende workshops over thema’s als: ‘Geloven en twijfels’, ‘De bedoeling van het avondmaal’, ‘Belijdenis gedaan, en dan?’ en ‘Discipelschap, hoe ben ik een getuige?’

 

Ervaringen

Zomaar een reactie van een deelnemer van vorig jaar: “Mooie workshop! Ik denk er met veel vreugde aan terug. En een goede sfeer, fijn om met mensen van dezelfde overtuiging bij elkaar te zijn.”  Een predikant vertelde na afloop van de avond van vorig jaar: “Dit was de eerste keer dat wij deze avond bezochten met ‘onze’ belijdeniscatechisanten. Zij hebben het zeer positief en waardevol ervaren en zeiden dat we dit volgend jaar zeker weer aan moeten bieden aan de belijdeniscatechisanten.” 

 

Kom naar de avond bij jou in de buurt! 

 

 

Meer lezen? Blader door Dichtbij en lees de andere artikelen. 

 

 

Delen maar!