Actie - Geloof leren leven met hart en ziel


Actie - Geloof leren leven met hart en ziel

Actie - Geloof leren leven met hart en ziel

Met hart en ziel iets willen, kan mensen ongelofelijk ver brengen. In werk, in sport, en in het persoonlijk leven.

Wie heeft onlangs bijvoorbeeld niet met verbazing gekeken naar de heroïsche poging van langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden om de Elfstedentocht zwemmend te volbrengen? 
Intrinsieke motivatie kenmerkt topsporters. Van binnenuit echt iets willen. Intrinsieke motivatie kenmerkt ook gelovigen. Verlangen naar God met je hele hart en ziel om Zijn volgeling te zijn en ook anderen daarvoor in te winnen.

 

Willen
Gewoontes zijn vaak hardnekkig en veranderen we niet door goede kennis alleen. Denk maar eens aan de gewoonte om regelmatig een zak chips of pak koekjes leeg te eten. We weten dat het niet goed is, maar toch doen we het wel. Veranderen kost tijd. Wat vooral belangrijk is bij het veranderen van gewoontes, is intrinsieke motivatie. Met je hele hart en ziel.

 

Kiezen
Wij geloven dat het levens veranderend werkt als we God écht leren kennen met ons hart. Alleen kennis over de goedheid van God is niet voldoende. Als we Hem echt kennen, leren we keuzes maken uit liefde voor Hem. En dat is precies wat we onze jongeren al zo vroeg mogelijk willen leren. “God liefhebben met heel uw hart, heel uw ziel en heel uw kracht.” (Deut. 6:1-9). Geloofsgewoontes helpen om God beter te leren kennen. Dit kan door God te aanbidden, bijbel te lezen, films en vlogs kijken over geloofsthema’s, boeken lezen over geloofsonderwerpen en leeftijdsgenoten ontmoeten waarmee geloofsvragen gedeeld kunnen worden.


Doen
De HGJB zet zich met hart en ziel in om jongeren van de gemeente bij Christus te brengen. Gekoppeld aan het gelijknamige (gratis) HGJB-jaarthema 'Met hart en ziel' willen we uw gemeenteleden vragen om de HGJB daarin te steunen. Daarvoor vragen we uw medewerking. Diverse gemeenten hebben zich inmiddels aangemeld. De eerste paketten zijn besteld. Wie volgt?

 

Wilt u ons helpen om onze jongeren te inspireren God echt te leren kennen en goede geloofsgewoontes te ontwikkelen? Zodat ze hun geloof leren leven met hart en ziel? Steun dan het werk van de HGJB door een collecte te houden in uw kerk.

 
Hoe doet uw gemeente mee? 
  • Bestel of download de actiefolders;
  • Kondig deze extra collecte voor het jeugdwerk van tevoren aan;
  • Verspreid de actiefolders in uw gemeente tijdens de startzondag;
  • Maak een verzameldoos bij de uitgang van de kerk of zamel de folders in via de collectezak;
  • Laat de doos een tijdje staan, geef gemeenteleden een herkansing;
  • Stuur de ingevulde folders terug naar de HGJB.

 

Ik wil direct online doneren voor deze actie.  

Ja, ik wil de gratis actiefolders bestellen

Delen maar!