fbpx
Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Op de EO-Jongerendag in Rotterdam Ahoy (1 juni) zal de nieuwe NBV21-Jongerenbijbel gepresenteerd worden. ‘Het is een lang gekoesterde wens om hiermee veel jongeren te helpen om de Bijbel te ontdekken en te groeien in kennis en geloof’, zegt directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG).

 

In het jeugdwerk van de HGJB wordt vooral gebruik gemaakt van de Herziene Statenvertaling (HSV). Maar in ons achterland zijn ook gemeenten die bij voorkeur werken met de NBV21. De HGJB maakt hierin geen exclusieve keuze en brengt daarom graag ook de nieuwe Jongerenbijbel bij de NBV21 onder de aandacht.

 

Buitenwerf: ‘Sinds de presentatie van de NBV21 in 2021 is ons vaak gevraagd om daarvan een editie te maken die specifiek op jongeren gericht is. De vorige Jongerenbijbel, uit 2006, is een hele generatie meegegaan en werd enorm gewaardeerd. Met deze nieuwe Jongerenbijbel hopen we jongeren opnieuw te stimuleren, te inspireren en te begeleiden op hun reis door de Bijbel.’

 

De Jongerenbijbel geeft de lezers extra informatie bij de Bijbeltekst en uitleg van ingewikkelde begrippen, en leidt lezers ook via speciale routes langs bepaalde Bijbelverhalen en -teksten. Verder bevat deze Bijbel portretten van bijzondere Bijbelse personen en themapagina’s die aansluiten bij de wereld van jongeren, over onder meer keuzestress, discriminatie, duurzaamheid, lichaam en sport – steeds in relatie tot de Bijbel.

 

Samenwerking met partners

De Jongerenbijbel is ontwikkeld door het NBG, de extra inhoud is geschreven door theologen, jongerenexperts en jongerenwerkers uit Nederland en Vlaanderen. De Bijbel wordt van harte aanbevolen door de partners met wie het NBG hierin samenwerkte: EO BEAM, HGJB, IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen (de Vlaamse Rooms-Katholieke jongerenorganisatie), Move Community en WAY (de jongerenbeweging van Mozaiek).

 

 

Verwisselbare covers

De NBV21-Jongerenbijbel zal € 59,95 kosten en te koop zijn in boekwinkels. De Bijbel krijgt meerdere verwisselbare covers zodat jongeren hem kunnen aanpassen naar hun eigen smaak. Die covers zijn ontwikkeld door alle betrokken organisaties, er is er dus ook een die ontworpen is door de HGJB.