fbpx
Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Nalaten

De één praat er makkelijker over dan de ander. Maar als je ouder wordt en je denkt aan de waardevolle dingen die je in je leven hebt mogen verwerven, kan de gedachte zomaar in je opkomen: ‘Welke geestelijke erfenis laat ik eigenlijk na?’ Of: ‘Hoe geef ik het geloof door aan volgende generaties?’ 

 

Volgende generaties bij Christus brengen

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen goede doelen opnemen in hun nalatenschap. Een kwestie van goed doen door na te laten! Wie ervoor kiest om daarbij (ook) de HGJB te gedenken, zorgt ervoor dat de HGJB kan blijven werken aan goed kerkelijk jeugdwerk. Daarmee gunt u volgende generaties wat u mogelijk ook zelf hebt ervaren. Misschien heeft u wel een ‘HGJB-huwelijk’: u vond elkaar op een HGJB-vakantie. Of u herinnert zich die conferentie, waar het Woord van God zo dichtbij kwam. Of u hoort de enthousiaste verhalen van uw (klein)kinderen, of andere jongeren van de gemeente over HGJB-activiteiten en materialen.

  

Al meer dan honderd jaar wil de HGJB jongeren toerusten om voor Gods aangezicht te leven. Omdat we geloven dat Gods Koninkrijk doorbreekt wanneer jongeren hun houvast vinden in Christus. Om daarmee door te kunnen gaan, zoeken we naar betrokken gemeenteleden, ouders en grootouders die onze missie van harte ondersteunen. Zelfs als zij er zelf niet meer zijn.

Nalaten; welke mogelijkheden zijn er?

Zoals we tijdens ons leven de zaken goed regelen, is het ook belangrijk om de laatste dingen goed te regelen. Dus: hoe regelt u dat de HGJB (mede-)erfgenaam wordt? Dat kan op twee manieren: 

 

1. Erfstelling: u benoemt de HGJB tot (mede-)erfgenaam. Als erfgenaam heeft de HGJB – eventueel samen met andere erfgenamen – recht op (een gedeelte van) uw nalatenschap.  

2. Legaat: u geeft de HGJB een legaat. Een legaat kan een specifiek omschreven geldbedrag zijn, maar ook bestaan uit specifiek omschreven goederen, zoals bijvoorbeeld een huis, een effectenportefeuille, of een waardevol voorwerp, zoals een schilderij.

 

De HGJB is door de Belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit houdt in dat HGJB is vrijgesteld van het betalen van erfbelasting (successierechten) over nalatenschappen. Het geschonken bedrag komt rechtstreeks ten goede aan het jeugdwerk. In overleg is het mogelijk om uw nalatenschap een specifieke bestemming te geven.

 

Nalaten aan een goed doel kan alleen via een officieel testament dat door een notaris is opgemaakt. Voor het opstellen van uw testament kunt u terecht bij uw notaris, maar u kunt ook contact opnemen met de HGJB. De HGJB is bereid mee te dragen in de kosten voor het opstellen van een notariële akte.

Meer weten?

Heeft u behoefte aan meer informatie? Graag staan wij u te woord of komen we bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. Neem contact met ons op via 030-2285402 of via de mail.

 

Welkom bij de HGJB

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

030 - 228 54 02

 

ma, di en do: 9.00-16.00 uur

wo en vr: 9.00-13.00 uur

 

info@hgjb.nl

 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

 

NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

KvK 40479532

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2024 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy