fbpx
Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Kerstconferentie – FAQ

Over de Kerstconferentie

Waar is de HGJB-Kerstconferentie?  

Christelijk Vakantie- en Conferentiecentrum ‘De Kroeze Danne’ 

Kappelhofsweg 14 

7495 RN Ambt Delden 

Christelijk vakantie- en conferentiecentrum | De Kroeze Danne 

 

Kan ik met het OV naar De Kroeze Danne komen? 

Zeker! Er is een treinstation in Delden. Vanuit daar willen we een pendelbus laten rijden (tussen ca. 10.30 en 12.00 uur) naar De Kroeze Danne. Hetzelfde geldt voor de terugreis. T.z.t. volgt hier meer informatie over.  

 

Wanneer is de Kerstconferentie?

Van woensdagochtend 28 t/m vrijdagmiddag 30 december 2022.

 

Voor welke leeftijdscategorie is de HGJB-Kerstconferentie? 

Voor jongeren van 17 t/m 25 jaar.

  

Welke tickets zijn er?

We hebben maar liefst 6 opties, variërend van € 65,00 tot € 200,00 (of € 185,00 met vroegboekkorting!) per persoon. Check ze hier allemaal!  

  

Ik kom alleen. Kan dat ook en is dat wel leuk?

Natuurlijk! Je leert, door de activiteiten die er te doen zijn en het gespreksgroepje waarin je zit al heel snel andere deelnemers kennen. Er zit vast een ticketoptie bij die je past.

 

Wat moet ik me voorstellen bij het gespreksgroepje?

Eén keer per dag heb je in een groepje en onder leiding van een groepsleider (tevens deelnemer) de gelegenheid om aan elkaar te vertellen hoe het met je gaat op de HGJB-Kerstconferentie. Een mooie plek om gewoon eens te luisteren naar (wat God doet met) de anderen, je ervaringen te delen of om met elkaar te sparren over vragen die je hebt.

 

Is er catering aanwezig?

Zeker! Blijf je overnachten dan is ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen. Blijf je niet overnachten of kom je als daggast dan krijg je lunch en avondeten. 

Drankjes en snacks zijn niet inbegrepen.  

 

Hoe gaan jullie om met alcohol?

Alcohol is uitsluitend verkrijgbaar in het Grand Café.

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan verkopen wij je geen alcohol. Je krijgt een gekleurd polsbandje (18- of 18+) waaraan we kunnen zien of je alcohol mag kopen/drinken.

Alcohol mag niet worden meegenomen naar de chalet of kamer. Dit wordt in beslag genomen en weggespoeld.

 

Wat doen jullie met de foto’s en videobeelden die jullie maken? 

Voor sfeerverslagen en PR maken we gebruik van foto’s en filmpjes die tijdens de HGJB-Kerstconferentie worden gemaakt. Mocht je daar niet op willen staan, kun je dat gewoon aangeven bij aankomst op de HGJB-Kerstconferentie bij de balie. Wil je meer weten? Lees dan ons privacy statement.

 

Over aanmelden

Ik wil graag samen met mijn vrienden in een chalet, twee- of meerpersoonskamer, hoe regelen we dit?

Dit jaar kun je samen met vrienden direct een chalet, twee- of meerpersoonskamer boeken (er is dit jaar geen huisjesindeling). Belangrijk is wel dat jullie als vriendengroep één persoon kiezen die boekt en iedereen daarbij uitnodigt (dat kan in het aanmeldformulier, de uitgenodigde vrienden moeten hun reservering binnen drie dagen bevestigen, anders vervalt hun reservering). Alleen dan zitten jullie in hetzelfde chalet of kamer.

Let op: dit jaar hebben we minder slaapplaatsen, dus wees er snel bij.

 

Dames en heren slapen gescheiden; kies dus een dames- of herenchalet of -kamer. Is er alleen nog een chalet of kamer over van het andere geslacht en kun je hierdoor niet boeken, neem dan contact met ons op.

Na reservering kunnen er géén wijzigingen meer worden doorgevoerd in de chalet- of kamerindeling.

 

Hoeveel deelnemers kunnen er in een chalet of meerpersoonskamer?

Dat varieert van 2 tot 12 personen. Tijdens je aanmelding kun je zien welke chalets, twee- en meerpersoonskamers er beschikbaar zijn inclusief het aantal beschikbare plaatsen. In tegenstelling tot voorgaande jaren mag je met meer dan 4 vrienden in een chalet of kamer. Vol = vol.

 

Meld je je bijvoorbeeld samen aan (jij en een vriend – met z’n tweetjes) voor een 4-persoons chalet, een 6-persoons kamer of een 12-persoons kamer, dan blijven de nog beschikbare plaatsen over voor andere deelnemers (in dat geval deel je dus een chalet of kamer met andere deelnemers).

 
Ik volg een speciaal dieet en/of heb een allergie. Kunnen jullie daar rekening mee houden?

Je kunt dit aangeven in het grote opmerkingenvak bij stap 2 van je aanmelding. We proberen hier tijdens de HGJB-Kerstconferentie rekening mee te houden en/of nemen voorafgaand contact met je op.

 

Ik gebruik medicijnen / heb een stoornis/beperking/handicap. Willen jullie dit weten?

Als het voor ons van belang kan zijn, dan vinden we het fijn om dit te weten. Je kunt dit aangeven in het grote opmerkingenvak bij stap 2 van je aanmelding. Uiteraard gaan we heel vertrouwelijk om met deze informatie. In gebouw Eik (meerpersoonkamer met eigen badkamer) is één mindervalide kamer voor vier personen aanwezig. Wil je deze kamer boeken? Neem dan contact met ons op

 

Wanneer krijg ik meer praktische informatie?

Ongeveer een week voordat de HGJB-Kerstconferentie begint, krijg je van ons een mail met daarin praktische informatie, bijvoorbeeld de paklijst en het noodnummer. Heb je nu al dringende vragen, stel ze ons dan gerust.

 

Over betalen

Hoe kan ik betalen? 

Bij het aanmelden heb je keuze tussen een betaling via iDEAL, via een machtiging of om iemand anders te laten betalen.

  • Met iDEAL betaal je direct. Lukt de iDEAL betaling niet, dan ontvang je een mail met een linkje waarmee je opnieuw kunt betalen.
  • Bij een machtiging geef je ons toestemming om het bedrag voor de HGJB-Kerstconferentie van je rekening te incasseren. Lukt dit niet, omdat je bijvoorbeeld niet genoeg geld hebt, dan proberen we het later gewoon nog een keer.
  • Kies je de optie om iemand anders te laten betalen, dan kun je de gegevens van de betaler invoeren. Hij/zij ontvangt dan een link waarmee de betaling kan worden voldaan. Na betaling is je aanmelding definitief (wordt er binnen drie dagen niet voor je betaald, dan vervalt je reservering).

Annuleringsverzekering

Als je een ticket voor de Kerstconferentie koopt dan kun je ervoor kiezen een annuleringsverzekering (voor € 10,-) af te sluiten. Je kunt dan te allen tijde annuleren zonder kosten. Mail of bel je annulering uiterlijk vrijdag 23 december a.s. voor 13.00 uur naar info@hgjb.nl of 030-2285402. Na deze tijd kun je bellen naar het noodnummer of mailen naar het mailadres wat vermeld staat in de mail met alle praktische informatie. Als je annuleert, dan krijg je je ticketkosten terug.


Ben je bij je aanmelding vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten en wil je dit alsnog? Mail dan binnen 1 week na je aanmelding naar info@hgjb.nl. Je kunt dan voor € 15,- (incl. administratiekosten) alsnog een annuleringsverzekering afsluiten.

 

Ik heb het verkeerde ticket geboekt of ik wil mijn ticket omboeken, wat nu?

Helaas is het niet mogelijk je ticket om te boeken. Als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, kun je je verkeerde ticket annuleren en vervolgens een nieuw ticket boeken. Annulering mail je naar info@hgjb.nl. Als je annuleert, dan krijg je je ticketkosten terug.

 

Kan ik ook naar de HGJB-Kerstconferentie komen zonder voorafgaand een ticket te hebben geboekt en ter plaatse een ticket boeken en betalen?

Het is niet mogelijk om naar de Kerstconferentie te komen zonder ticket. Je moet van tevoren (uiterlijk vrijdag 16 december 2022 en zolang er plaats is) een ticket hebben geboekt.

 

Ik wil zo graag naar de HGJB-Kerstconferentie, maar ik of mijn ouders kunnen het niet betalen.

Soms horen wij dat de ticketprijs te hoog is voor jou of je ouder(s)/verzorger(s). We zijn daarom erg blij dat het ‘Blik op Stuk’-fonds bereid is zulke deelnemers financieel bij te staan (met een max. van 25%). Via info@hgjb.nl kun je een aanvraagformulier hiervoor aanvragen.

 

 

Over de coronamaatregelen

 

Ik moet annuleren vanwege corona, en nu?

Dat is natuurlijk heel erg jammer! Beterschap!

Heb je een annuleringsverzekering afgesloten, dan krijg je je ticketkosten terug.

Mail of bel je annulering uiterlijk vrijdag 23 december a.s. voor 13.00 uur naar info@hgjb.nl of 030-2285402. Na deze tijd kun je bellen naar het noodnummer of mailen naar het mailadres wat vermeld staat in de mail met alle praktische informatie.

 

En als ik coronaklachten krijg tijdens de HGJB-Kerstconferentie en/of ziek wordt?

We doen er alles aan om de HGJB-Kerstconferentie veilig te houden. We hebben hierin ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Merk je dat je klachten gerelateerd aan COVID-19 ontwikkelt of voel je je ziek, dan zijn er twee opties:

  1. Je moet helaas naar huis. Het is belangrijk dat je bij thuiskomt direct getest wordt, zodat bij een eventuele coronabesmetting de andere deelnemers van de Kerstconferentie ingelicht kunnen worden.
  2. Je doet een zelftest. Is de test positief, dan geldt punt 1. Is de test negatief, dan mag je blijven.

Stel dat de HGJB-Kerstconferentie niet mag doorgaan en voorafgaand of tijdens de Kerstconferentie verboden wordt door de overheid. Wat dan?

Dan hebben wij hiervoor allerlei scenario’s klaarliggen en stellen we jou z.s.m. op de hoogte! We volgen de regels van de Rijksoverheid en het RIVM nauwkeurig. Als de HGJB-Kerstconferentie voor aanvang wordt verboden door de overheid, dan zijn er drie mogelijkheden m.b.t. je betaling:

  1. Je krijgt je ticketkosten terug minus 20% om de gemaakte kosten te dekken.
  2. Je kiest ervoor om, naast deze 20%, een gedeelte van je ticketkosten terug te vragen en de rest als gift aan de HGJB te geven (waar we heel blij mee zijn).
  3. Je geeft je ticketkosten als gift aan de HGJB (waar we je enorm dankbaar voor zijn).

Wil jij van betekenis zijn op de HGJB-Kerstconferentie?

Word vrijwilliger of groepsleider!

Hoe word ik vrijwilliger bij de HGJB-Kerstconferentie?

Tof dat je mee wilt helpen bij de HGJB-Kerstconferentie! Laat je gegevens achter op dit formulier, als er een vacature is, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
   

Elke ‘Kerstconferentie-vrijwilliger’ dient een Verklaring Omtrent Gedrag aan ons te overleggen (vragen wij voor je aan en is gratis), en de HGJB-Gedragsregels te ondertekenen en na te leven.

 

Ik wil groepsleider zijn, wat moet ik dan doen?

Als je tenminste 20 jaar bent en in elk geval 1x op de HGJB-Kerstconferentie bent geweest of enige ervaring hebt in het leiden van een groepje jongeren, dan kan dat! Meld je ‘gewoon als deelnemer’ aan voor de Kerstconferentie. In de bevestigingsmail die je vervolgens krijgt, staat de vraag of je groepsleider wilt zijn. Hier kun jij je aanmelden. Daarna nemen wij contact met je op.

 

Tijdens de HGJB-Kerstconferentie leid je als groepsleider de gesprekken in een klein groepje. Met de mede-deelnemers ga je in gesprek over de diensten, het geloof en allerlei andere thema’s. Natuurlijk helpen wij jou daarbij door een goede instructie, mooie werkvormen en het groepsleidersboekje.

 

Elke ‘Kerstconferentie Groepsleider’ vragen wij de HGJB-Gedragsregels te ondertekenen en na te leven. Als je een groepje deelnemers leidt met deelnemers jonger dan 18 jaar, dan vragen wij je ook om een Verklaring Omtrent Gedrag aan ons te overleggen (vragen wij voor je aan en is gratis).

 

Heb je nog een vraag?

Zijn niet al je vragen over de HGJB-Kerstconferentie beantwoord of wil je nog meer weten? Neem dan contact op met ons supportteam.

Welkom bij de HGJB

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

030 - 228 54 02

 

ma t/m do: 9.00-16.30 uur

vr: 9.00-13.00 uur  

 

info@hgjb.nl

 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

 

NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

KvK 40479532

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2022 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy