Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Kerstconferentie – FAQ

Over de Kerstconferentie

Super leuk die conferentie, maar waar is het eigenlijk?

Goede vraag! Ook dit jaar is de Kerstconferentie op het bungalowpark Pagedal in Stadskanaal.

 

Wanneer begint en eindigt de KC?

Op 27 december begint de conferentie. De binnenkomst is die dag tussen 10:30u en 12:00u. En op 30 december is het na 12:00u helaas al weer afgelopen.

 

Voor elke leeftijdscategorie is de Kerstconferentie?

De Kerstconferentie is voor jongeren van 17-26 jaar.

 

Is de conferentie wel leuk als ik in mijn eentje kom?

Je wordt ingedeeld in een huisje samen met andere deelnemers die zich ook alleen hebben opgegeven. Met elkaar kun je er dus een gezellige boel van maken! Bovendien leer je ook in je gespreksgroepje snel andere deelnemers kennen.

 

Wat moet ik me voorstellen bij het gespreksgroepje waar ik word ingedeeld?

Eén keer per dag heb je in een groepje leeftijdsgenoten de gelegenheid om aan elkaar te vertellen hoe het met je gaat op de conferentie. Een mooie plek om gewoon eens te luisteren naar wat God doet met de anderen, of om lekker te sparren over vragen waar je al een poosje mee rondloopt.

Kan ik opgeven met wie ik in een bungalow wil?

Als je je gaat aanmelden, kun je bij stap 2 in het grote vak voor opmerkingen aangeven met welke vrienden je graag in een bungalow wilt. Dit kan tot en met 4 december. Per bungalow delen we maximaal 4 vrienden in, een grotere vriendengroep wordt dus opgesplitst. Het mooiste is dat jullie zelf deze groepjes van 4 al samenstellen, anders doen wij dit voor jullie 🙂 In een bungalow slapen of alleen jongens of alleen meiden.

 

We willen met het openbaar vervoer naar de conferentie. Hoe moet dat?

Wij regelen vervoer vanaf en naar station Assen voor jullie. Dit vervoer zit al in je ticket inbegrepen (behalve als je voor budget kiest).

 

Hoe gaan jullie om met alcohol?

Alcohol in de bungalows wordt in beslag genomen en weggespoeld. Alcohol is wel verkrijgbaar in het Grand Café. Het wordt door deelnemers erg gewaardeerd dat ze ’s avonds onder het genot van een wijntje of biertje (of gewoon fris) in het Grand Café met elkaar gezellig kunnen socializen. Overigens geldt ook op de conferentie: ben je jonger dan 18 jaar? Dan verkopen wij je geen alcohol. Je krijgt een gekleurd polsbandje (18+ of 18-) waaraan we kunnen zien of je alcohol mag kopen/drinken.

 

Hoe gaan jullie om met de zondagsrust?

Omdat de HGJB-kerstconferentie elk jaar plaatsvindt tussen kerst en de jaarwisseling, is het onvermijdelijk dat de conferentie soms valt op een zondag. Er wordt vermeden dat de zondag een reisdag is. Verder wordt in de programmering rekening gehouden met de zondagsrust. Daarbij wordt een afweging gemaakt tussen elementen van het programma die we graag willen aanbieden en de invulling van de zondag zoals deelnemers die gewend zijn.

 

Wat doen jullie met de foto’s die jullie maken?

Voor sfeerverslagen en PR maken we gebruik van de KC-foto’s. Mocht je daar niet op willen staan, kun je dat gewoon aangeven op de conferentie. Geen punt. Wil je meer weten? Lees dan ons privacy statement.

 

Ik heb een speciaal dieet. Kunnen jullie daar rekening mee houden?

Als je geen gebruik wenst te maken van de algemene maaltijden, dan kun je dit aangeven in het grote vak bij stap 2 van je aanmelding.

Wanneer krijg ik meer praktische informatie?

Ongeveer een week voordat de conferentie begint, krijg je van ons een mail met daarin praktische informatie, bijvoorbeeld de paklijst. Mocht je toch dringende vragen hebben, stel ze ons dan gerust!

 

Ik wil graag de Bijbelstudies terugluisteren

Dan kan! Alle Bijbelstudies worden namelijk gestreamed op social media. Zo kunnen andere mensen ook met ons meekijken. Voor jou ook een voordeel, want zo kun je die mooie dienst nog eens terugkijken, wanneer je weer thuis bent!

 

Hoe word ik vrijwilliger?

Tof dat je mee wilt helpen met de conferentie! Vul je gegevens in op dit formulier en vertel ons waarom jij graag wilt meebouwen aan de Kerstconferentie. Dan nemen wij weer zo snel mogelijk contact met je op! Houd ook 30 november vrij in je agenda voor onze vrijwilligersdag 🙂

 

 

Over betalen

Hoe zit het nou met betalen? 

Bij het aanmelden heb je keuze tussen een betaling via iDeal, via een machtiging of om iemand anders te laten betalen. Met iDeal betaal je direct.
Bij een machtiging geef je ons toestemming om het bedrag voor de conferentie van je rekening te incasseren. Lukt dit niet, omdat je bijvoorbeeld niet genoeg geld hebt? Dan proberen we het later gewoon nog een keer.

Kies je de optie om iemand anders te laten betalen, dan kun je de gegevens van de betaler invoeren. Hij of zij ontvangt dan een link waarmee de betaling kan worden voldaan. Na betaling is je aanmelding definitief (wordt er binnen 3 dagen niet voor je betaald, dan vervalt je reservering).

Annuleringsverzekering

Als je een kaartje voor de Kerstconferentie koopt, sluit je automatisch ook een annuleringsverzekering af (behalve als je voor budget hebt gekozen). Je kunt dan ten allen tijde kosteloos annuleren. Annulering mail je naar info@hgjb.nl.

 

Wat is het verschil tussen de ‘normale’ ticketprijs en de budgetprijs?

Bij de ‘normale’ ticketprijs krijg je naast een kaartje voor de Kerstconferentie ook een annuleringsverzekering, linnengoed en vervoer van en naar station Assen. Handig, toch!

 

Wil je dit liever niet? Dat kan! Bij de betaling kun je aanvinken dat je dit niet wilt en dan gaat je ticketprijs met € 20,- omlaag.

 

Help, ik heb de verkeerde ticket geboekt wat nu?

Voor het omboeken van jouw ticket moeten wij helaas €10-, in rekening brengen. Deze omboeking vraagt namelijk een aantal handelingen van onze kant. Het omboeken van je ticket kan tot 9 december.

 

Hoe werkt de Vriendenbonus?

Ben jij vorig jaar op de Kerstconferentie geweest? Dan krijg jij een persoonlijke code in je mail die je kunt delen met je vrienden. Voor elke vriend die nog niet eerder op de KC is geweest die zich voor 15 november 2019 aanmeldt en hierbij jouw code gebruikt, krijg jij € 10,- in cash of in consumptiemunten terug bij aanvang van de KC. Zo kun jij een rondje geven of je ticketprijs verlagen 🙂 Je krijgt maximaal het bedrag van je ticketprijs terug.

 

Heb jij van een vriend een Vriendenbonuscode gehad? Dat is mooi! Want als jij voor het eerst naar de Kerstconferentie wilt, kun jij € 10,- in cash of in consumptiemunten terugkrijgen. Meld je voor 15 november 2019 aan voor de KC, gebruik de Vriendenbonuscode tijdens stap 2 van de aanmelding (in het grote opmerkingen vak) en dan krijg jij tijdens de conferentie € 10,- terug.

 

Waarom is de KC zo duur?

Tijdens de KC slaap je in een bungalow, op een groot bungalowpark met geweldige faciliteiten wat we volledig afhuren. Daarnaast bouwen we met een enorme groep vrijwilligers deze grote sportzalen om tot huiskamer, conferentiezaal en eetzaal. Dit brengt allemaal kosten met zich mee. Eigenlijk hetzelfde wanneer jij een weekendje weg naar een bungalowpark met vrienden boekt, dat kost gewoon wat… Maar geloof ons; we proberen jouw toegangsprijs echt zo laag mogelijk te houden!

 

Ik kan het echt niet betalen hoor, die KC!

Soms bereiken ons geluiden, van bijvoorbeeld werkzoekende jongeren of uitwonende studenten, dat de ticketprijs te hoog is voor hen. We zijn daarom erg blij dat het ‘Blik op Stuk’-fonds bereid is zulke deelnemers financieel bij te staan!
Je kunt eenvoudig een onderbouwde aanvraag doen via info@hgjb.nl.

 

Geef (naast je volledige contactgegevens) in een paar zinnen aan waarom én hoeveel de ticketprijs voor jou te hoog is. Wij komen er dan zo spoedig mogelijk bij jou op terug.

 

Over groepsleiders

Ik wil groepsleider worden, wat moet ik dan doen?

Wat leuk dat je groepsleider wilt worden! Van groepsleiders vragen wij dat ze minimaal 20 jaar zijn en vaker op de KC zijn geweest. Als dat zo is, meld je dan aan voor de Kerstconferentie. In de bevestigingsmail die je ontvangt staat de vraag of je groepsleider wilt worden. Hier kun jij je aanmelden. Daarna nemen wij contact met je op.

 

Wat moet ik doen als groepsleider?

Tijdens de Kerstconferentie leid jij de gesprekken in de kleinere groepen. Je ziet de jongeren en kent hen. Met de jongeren ga je in gesprek over de diensten, het geloof en allerlei andere thema’s. Maar wees niet gevreesd; wij helpen jou! Zo organiseren we 30 november een vrijwilligersdag. Op die dag kun je met andere groepsleiders in gesprek gaan en bespreken we het thema, de diensten en de werkvormen. Ook ontvang je dan het groepsleidersboekje met heel veel informatie.

 

Heb je nog een vraag?

Zijn niet al je vragen over de Kerstconferentie beantwoord of wil je nog meer weten? Neem dan contact op met ons supportteam.

Welkom bij de HGJB

 

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

 

030 - 228 54 02

ma t/m do: 9.00-16.30 uur

vr: 9.00-13.00 uur 

 

info@hgjb.nl

 

NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2019 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy