fbpx
Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Kerstconferentie – FAQ

Over de Kerstconferentie

Waar is het eigenlijk?  

Christelijk Vakantie- en Conferentiecentrum ‘De Kroeze Danne’ 

Kappelhofsweg 14 

7495 RN Ambt Delden 

Christelijk vakantie- en conferentiecentrum | De Kroeze Danne 

 

Wanneer is de Kerstconferentie?

Van dinsdagochtend 28 t/m vrijdagochtend 31 december 2021.

 

Voor welke leeftijdscategorie is de Kerstconferentie? 

Voor jongeren van 17 t/m 25 jaar.

 

Wat kan ik verwachten?  

Een mooie mix van geloven, belijden, ontspanning en ontmoeting. Het programma delen we binnenkort.

 

Welke tickets zijn er?

We hebben maar liefst 8 opties, variërend van € 10,00 tot € 175,00 euro per persoon. Check ze hier allemaal!  

  

Ik kom alleen. Kan dat ook en is dat wel leuk?

Natuurlijk! Je leert, door de activiteiten die er te doen zijn en het gespreksgroepje waarin je zit al heel snel andere deelnemers kennen. Er zit vast een ticketoptie bij die je past.

 

Wat moet ik me voorstellen bij het gespreksgroepje?

Eén keer per dag heb je in een groepje en onder leiding van een groepsleider (tevens deelnemer) de gelegenheid om aan elkaar te vertellen hoe het met je gaat op de HGJB-Kerstconferentie. Een mooie plek om gewoon eens te luisteren naar (wat God doet met) de anderen, je ervaringen te delen of om met elkaar te sparren over vragen die je hebt.

 

Is er catering aanwezig?

Zeker! Afhankelijk van welk ticket je boekt, is ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen.

Drankjes en snacks zijn niet inbegrepen.

 

Hoe gaan jullie om met alcohol?

Alcohol is uitsluitend verkrijgbaar in het Grand Café.

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan verkopen wij je geen alcohol. Je krijgt een gekleurd polsbandje (18- of 18+) waaraan we kunnen zien of je alcohol mag kopen/drinken.

Alcohol mag niet worden meegenomen naar de chalet, kamer of slaapzaal. Dit wordt in beslag genomen en weggespoeld.

 

Wat doen jullie met de foto’s en videobeelden die jullie maken? 

Voor sfeerverslagen en PR maken we gebruik van foto’s en filmpjes die tijdens de Kerstconferentie worden gemaakt. Mocht je daar niet op willen staan, kun je dat gewoon aangeven bij aankomst op de HGJB-Kerstconferentie bij de balie. Wil je meer weten? Lees dan ons privacy statement.

 

Over aanmelden

Ik wil graag samen met mijn vrienden in een chalet, meerpersoonskamer of slaapzaal, hoe regelen we dit?

Dit jaar kun je samen met vrienden direct een chalet, meerpersoonskamer of slaapzaal boeken (er is geen huisjesindeling meer). Belangrijk is wel dat jullie als vriendengroep één persoon kiezen die boekt en iedereen daarbij uitnodigt (dat kan in het aanmeldformulier, de uitgenodigde vrienden moeten hun reservering binnen drie dagen bevestigen, anders vervalt hun reservering). Alleen dan zitten jullie in hetzelfde chalet, kamer of slaapzaal.

Let op: dit jaar hebben we minder slaapplaatsen, dus wees er snel bij.

 

Dames en heren slapen gescheiden; kies dus een dames- of herenchalet, -kamer of -slaapzaal. Is er alleen nog een chalet, kamer of slaapzaal over van het andere geslacht en kun je hierdoor niet boeken, neem dan contact met ons op.

Na reservering kunnen er géén wijzigingen meer worden doorgevoerd in de chalet-, kamer- of zaalindeling.

 

Hoeveel deelnemers kunnen er in een chalet, meerpersoonskamer of slaapzaal?

Dat varieert van 4 tot 12 personen. Tijdens je aanmelding kun je zien welke chalets, meerpersoonskamers en slaapzalen er beschikbaar zijn inclusief het aantal beschikbare plaatsen. In tegenstelling tot voorgaande jaren mag je met meer dan 4 vrienden in een chalet, kamer of zaal. Vol = vol.

 

Meld je je bijvoorbeeld samen aan (jij en een vriend – met z’n tweetjes) voor een 4-persoons chalet, een 6-persoons kamer of een 12-persoons slaapzaal, dan blijven de nog beschikbare plaatsen over voor andere deelnemers (in dat geval deel je dus een chalet, kamer of zaal met andere deelnemers).

 
Ik volg een speciaal dieet en/of heb een allergie. Kunnen jullie daar rekening mee houden?

Je kunt dit aangeven in het grote opmerkingenvak bij stap 2 van je aanmelding. We proberen hier tijdens de Kerstconferentie rekening mee te houden en/of nemen voorafgaand contact met je op.

 

Ik gebruik medicijnen / heb een stoornis/beperking/handicap. Willen jullie dit weten?

Als het voor ons van belang kan zijn, dan vinden we het fijn om dit te weten. Je kunt dit aangeven in het grote opmerkingenvak bij stap 2 van je aanmelding. Uiteraard gaan we heel vertrouwelijk om met deze informatie. In gebouw Eik (meerpersoonkamer met eigen badkamer) zijn 2 minder valide kamers aanwezig.  

 

Wanneer krijg ik meer praktische informatie?

Ongeveer een week voordat de Kerstconferentie begint, krijg je van ons een mail met daarin praktische informatie, bijvoorbeeld de paklijst en het noodnummer. Heb je nu al dringende vragen, stel ze ons dan gerust.

 

Over betalen

Hoe kan ik betalen? 

Bij het aanmelden heb je keuze tussen een betaling via iDEAL, via een machtiging of om iemand anders te laten betalen.

  • Met iDEAL betaal je direct. Lukt de iDEAL betaling niet, dan ontvang je een mail met een linkje waarmee je opnieuw kunt betalen.
  • Bij een machtiging geef je ons toestemming om het bedrag voor de Kerstconferentie van je rekening te incasseren. Lukt dit niet, omdat je bijvoorbeeld niet genoeg geld hebt, dan proberen we het later gewoon nog een keer.
  • Kies je de optie om iemand anders te laten betalen, dan kun je de gegevens van de betaler invoeren. Hij of zij ontvangt dan een link waarmee de betaling kan worden voldaan. Na betaling is je aanmelding definitief (wordt er binnen 3 dagen niet voor je betaald, dan vervalt je reservering).

Annuleringsverzekering

Als je een ticket voor de Kerstconferentie koopt dan kun je ervoor kiezen een annuleringsverzekering af te sluiten. Je kunt dan te allen tijde annuleren. Je ticketkosten krijg je dan terug. Mail of bel je annulering uiterlijk donderdag 23 december a.s. voor 16.30 uur naar info@hgjb.nl of 030-2285402. Na deze tijd kun je bellen naar het noodnummer of mailen naar het mailadres wat vermeld staat in de mail met alle praktische informatie.

 

Ik heb het verkeerde ticket geboekt of ik wil mijn ticket omboeken, wat nu?

Helaas is het niet mogelijk je ticket om te boeken. Als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, kun je je verkeerde ticket annuleren en vervolgens een nieuw ticket boeken. Annulering mail je naar info@hgjb.nl. Als je annuleert, dan krijg je je ticketkosten terug.

 

Kan ik ook naar de HGJB-Kerstconferentie komen zonder voorafgaand een ticket te hebben geboekt en ter plaatse een ticket boeken en betalen?

Het is niet mogelijk om naar de Kerstconferentie te komen zonder ticket. Je moet van tevoren (uiterlijk vrijdag 17 december 2021 en zolang er plaats is) een ticket hebben geboekt.

 

Ik wil zo graag naar de HGJB-Kerstconferentie, maar ik of mijn ouders kunnen het niet betalen.

Soms horen wij dat de ticketprijs te hoog is voor jou of je ouder(s)/verzorger(s). We zijn daarom erg blij dat het ‘Blik op Stuk’-fonds bereid is zulke deelnemers financieel bij te staan (met een max. van 25%). Via info@hgjb.nl kun je een aanvraagformulier hiervoor aanvragen.

 

 

Over de coronamaatregelen

Hoe gaan jullie om met de coronamaatregelen?

We volgen de richtlijnen van de Rijkoverheid en het RIVM. Op dit moment gelden de volgende regels:

  • Verplicht vooraf aanmelden via onze website
  • Gezondheidscheck en coronatoegangsbewijs bij aankomst op de HGJB-Kerstconferentie

Natuurlijk kunnen deze richtlijnen veranderen. We houden ze goed in de gaten en zullen je op de hoogte brengen als er iets voor jou wijzigt.

  

Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig om naar de HGJB-Kerstconferentie te mogen komen?

Ja, bij aankomst op de HGJB-Kerstconferentie vragen we je om een coronatoegangsbewijs te laten zien. We volgen hierin de lijn van de Rijksoverheid. We vinden het belangrijk om de KC veilig en verantwoord plaats te laten vinden. Op de Kerstconferentie komen we met veel jongeren uit het hele land bij elkaar, daarom vragen we om een coronatoegangsbewijs.

 

Naast een toegangsbewijs, vragen je we om vooraf een gezondheidscheck in te vullen. Wil je weten wat deze inhoud, check dan de website van het RIVM.

 

Is je coronatoegangsbewijs geldig, dan ontvang je van ons een polsbandje. Blijf je op het terrein, dan hoef je niet nogmaals je coronabewijs te laten zien. Verlaat je het terrein, omdat je niet blijft slapen, dan vragen we je de volgende dag om een zelftest te doen. Het verlaten van de KC-bubbel brengt namelijk risico’s met zich mee.

 

Doe de quarantainecheck als je twijfelt of je in quarantaine moet, of dat je je moet laten testen. Ook als je gevaccineerd of hersteld bent. 

 

Natuurlijk kan het zijn dat de coronamaatregelen in de komende maanden veranderen. We houden de Rijksoverheid en het RIVM in de gaten en informeren de deelnemers bij wijzigingen.

 

Ik moet annuleren vanwege corona, en nu?

Dat is natuurlijk heel erg jammer! Beterschap voor jou of je huisgenoot en sterkte.

Heb je een annuleringsverzekering afgesloten, dan krijg je je ticketkosten terug.

Mail of bel je annulering uiterlijk vrijdag 24 december a.s. voor 13.00 uur naar info@hgjb.nl of 030-2285402. Na deze tijd kun je bellen naar het noodnummer of mailen naar het mailadres wat vermeld staat in de mail met alle praktische informatie.

 

En als ik coronaklachten krijg tijdens de HGJB-Kerstconferentie en/of ziek wordt?

We doen er alles aan om de HGJB-Kerstconferentie veilig te houden. We hebben hierin ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Merk je dat je klachten gerelateerd aan COVID-19 ontwikkelt of voel je je ziek, dan zijn er twee opties:

  1. Je moet helaas naar huis. Het is belangrijk dat je bij thuiskomt direct getest wordt, zodat bij een eventuele coronabesmetting de andere deelnemers van de Kerstconferentie ingelicht kunnen worden.
  2. Je doet een zelftest. Is de test positief, dan geldt punt 1. Is de test negatief, dan mag je blijven.

Stel dat de HGJB-Kerstconferentie niet mag doorgaan en voorafgaand of tijdens de Kerstconferentie verboden wordt door de overheid. Wat dan?

Dan hebben wij hiervoor allerlei scenario’s klaarliggen en stellen we jou z.s.m. op de hoogte! We volgen de regels van de Rijksoverheid en het RIVM nauwkeurig. Als de HGJB-Kerstconferentie voor aanvang wordt verboden door de overheid, dan zijn er 3 mogelijkheden m.b.t. je betaling:

  1. Je krijgt je ticketkosten terug minus 20% om de gemaakte kosten te dekken.
  2. Je kiest ervoor om, naast deze 20%, een gedeelte van je ticketkosten terug te vragen en de rest als gift aan de HGJB te geven (waar we heel blij mee zijn).
  3. Je geeft je ticketkosten als gift aan de HGJB (waar we je enorm dankbaar voor zijn).

Over groepsleiders en vrijwilligers

Hoe word ik vrijwilliger bij de HGJB-Kerstconferentie?

Tof dat je mee wilt helpen bij de HGJB-Kerstconferentie! Vul je gegevens in op dit formulier en vertel ons waarom jij graag wilt meebouwen aan de Kerstconferentie. Als er een vacature is, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
   

Elke ‘Kerstconferentie-vrijwilliger’ dient een Verklaring Omtrent Gedrag aan ons te overleggen (vragen wij voor je aan en is gratis) en de HGJB-Gedragscode te ondertekenen.

 

Ik wil groepsleider zijn, wat moet ik dan doen?

Als je tenminste 20 jaar bent en in elk geval 1x op de HGJB-Kerstconferentie bent geweest, dan kan dat! Meld je ‘gewoon als deelnemer’ aan voor de Kerstconferentie. In de bevestigingsmail die je vervolgens krijgt staat de vraag of je groepsleider wilt zijn. Hier kun jij je aanmelden. Daarna nemen wij contact met je op.

 

Elke ‘Kerstconferentie Groepsleider’ vragen wij de HGJB-Gedragscode te ondertekenen. Als je een groepje deelnemers leidt met deelnemers jonger dan 18 jaar, dan vragen wij je ook om een Verklaring Omtrent Gedrag aan ons te overleggen (vragen wij voor je aan en is gratis).

 

Wat moet ik doen als groepsleider?

Tijdens de Kerstconferentie leid je als groepsleider de gesprekken in de kleinere groepen. Met de mede-deelnemers ga je in gesprek over de diensten, het geloof en allerlei andere thema’s. Natuurlijk helpen wij jou daarbij. Zo organiseren wij een online groepsleidersavond, de datum hiervan hoor je nog! Op deze avond kun je met andere groepsleiders in gesprek gaan en bespreken we het thema, de diensten en de werkvormen. Ook laten we je alvast het groepsleidersboekje zien met heel veel informatie.

 

Heb je nog een vraag?

Zijn niet al je vragen over de Kerstconferentie beantwoord of wil je nog meer weten? Neem dan contact op met ons supportteam.

Direct naar

Welkom bij de HGJB

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

030 - 228 54 02

 

ma t/m do: 9.00-16.30 uur

vr: 9.00-13.00 uur 

 

info@hgjb.nl

 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

 

NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

KvK 40479532

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2021 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy