Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

De HGJB geeft vrijdag voor zowel tiener- als jongerenwerk een programma over maatschappelijke crisissen uit. Het plan daarvoor lag al op tafel vóórdat de coronacrisis zich aandiende. De aanleiding vormden allerlei crisissen die jongeren gevoelens van angst en onzekerheid kunnen geven, zoals terroristische aanslagen, het klimaat en nu dus ook corona. De titel van het programma is ‘Crisis? Geen paniek!’

 

De bijbelstudie in dit programma gaat over Romeinen 8:20-28 en 35-39. In dit gedeelte blijkt dat zolang Jezus nog niet is teruggekomen, de schepping in een voortdurende staat van ‘crisis’ verkeert. Toch is er voor de kinderen van God altijd hoop. Een crisis mag dan reden zijn om te zuchten (vers 23), maar ten diepste is er geen reden voor paniek. Want ook een crisis zal ons niet scheiden van de liefde van God in Christus (vers 39).

 

Jeugdwerkers kunnen in het programma kiezen uit allerlei werkvormen. Daardoor is het zowel te gebruiken mét als zonder een concrete aanleiding. Bij crisissituaties waarbij sprake is van concrete daders en slachtoffers (zoals terrorisme), biedt de HGJB een bijbelstudie over Psalm 7.

 

Abonnees op HGJB-Jongerenwerk en -Tienerwerk ontvangen het programma gratis.
Verder is het programma te bestellen à € 7,50 (inclusief bijbehorende bijlagen).