fbpx
Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Generator

Het vakblad voor goed kerkelijk jeugdwerk. Informatief en inspirerend. 

 

Voor wie?

Iedereen die met jongeren werkt in de gemeente

Wat?

Vakblad over jeugdwerk, catechese, geloofsopvoeding en eredienst

Leidinggeven in het jeugdwerk doe je niet zomaar. Daarom heeft de HGJB een eigen vakblad voor iedereen die in de gemeente met of voor kinderen, tieners of jongeren werkt. Het blad verschijnt drie keer per seizoen, steeds rond één kernthema (tot nu toe bijvoorbeeld: ‘Geloofsopvoeding’, ‘Jeugdpastoraat’ en ‘Tieners in de kerk’). Of je nu een kinderwerker, catecheet of jeugdouderling bent, Generator helpt je bij je taak.

 

Generator 45 – Houvast voor jongeren

‘Jongeren zien niet vanzelfsprekend dat en hoe het geloof in Jezus Christus hen houvast geeft,’ schrijft Herman van Wijngaarden. ‘Dat zullen we hen moeten uitleggen – en vooral: voordoen. We mogen laten zien dat het voor ons genoeg is om te weten dat we niet onszelf toebehoren, maar onze Zaligmaker Jezus Christus.’ Aan dit nummer werkten o.a. ds. Bert-Jan Mouw, ds. S.J. Verheij en Alise Vleesenbeek mee.

 

 

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met ons supportteam.

  

 

Goed om te weten

  • Generator gaat dit najaar online!
  • In het seizoen 2024-2025 komen nieuwe en eerder verschenen artikelen gratis
    beschikbaar op onze website

Online artikelen

Zorg voor een gevoel van voldoening - Generator 43

Enthousiasme gezocht! Niet alleen landelijk, maar ook plaatselijk in kerkelijke gemeenten lijkt het steeds lastiger om vrijwilligers te vinden én ze vast te houden. Vrijwilligers zijn kostbaar. Ze zijn een belangrijke spil in de geloofsopvoeding van jongeren in de gemeente. Daarom verdienen ze aandacht en goede begeleiding.

De kunst van het evalueren - Generator 33

Om een nieuwe periode goed voor te bereiden, is een terugblik op de vorige periode van groot belang. Wat ging goed? Wat waren puntjes van zorg? Wat goed ging, mag gevierd worden. Wat minder ging, heeft wellicht extra zorg nodig. Reden genoeg om na te denken over de kunst van het evalueren.

Eerdere uitgaven

Jeugdwerk in relatie - Generator 44

De verbinding met kinderen, tieners en jongeren ontstaat niet vanzelf. Je moet er als jeugdleider of catecheet bewust voor kiezen om erin te investeren.

Werkers in de kerk - Generator 43

Artikelen gaan o.a. over de begeleiding van vrijwilligers, de (over)belasting van jeugdambtsdragers en over het geven van feedback.

Kinderen in de kerk! - Generator 42

Thema’s die voorbij komen, zijn onder meer: kindernevendienst, geloofs-ontwikkeling van kinderen, leren in de gemeente en autisme.

Het blad is goed doordacht, heeft een stevige inhoud, biedt praktische aandachtspunten en handreikingen voor reflectie op bestaande praktijken (en beleid).

Een lezer

Welkom bij de HGJB

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

030 - 228 54 02

 

ma, di en do: 9.00-16.00 uur

wo en vr: 9.00-13.00 uur

 

info@hgjb.nl

 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

 

NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

KvK 40479532

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2024 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy