Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Tips voor ouders

Kerkboekje

Een kerkdienst luisteren of kijken in de eigen woonkamer, voor kinderen is het een gekke en verwarrende tijd. Om kinderen te helpen om zich te concentreren en actiever bij de dienst te betrekken hebben we een kerkboekje gemaakt.

Kleuren tijdens kerkdienst

Onze tip voor het volgen van de online kerkdienst met jongere kinderen is om ze een kleurplaat of tekening te laten maken over de dienst. Laat ze daarin vrij. Ze mogen ook de dominee tekenen, het bijbelverhaal of de kerk zelf. Ook kun je vaak van tevoren alvast opzoeken waar de preek over gaat en een bijpassende kleurplaat zoeken.

 

In gesprek over de kerkdienst

Ga met elkaar naar de kerk of luister de dienst online thuis. Na de dienst kun je iedere keer de volgende drie vragen stellen of pas ze eventueel wat aan: Wat was het thema/verhaal van vandaag? Wat heb je ervan geleerd? Wat ga je ermee doen? Houd je vragen eenvoudig en bespreek het met elkaar. 

 

De campagne #daaromzijnwekerk biedt ook kerkpraatjes om thuis mee aan de slag te gaan. Een creatieve vorm die inzet om samen in gesprek te gaan over de kerk en over wat deze tijd voor impact heeft. Download hier de kerkpraatjes.

 

Bijbelverhaal (basisschoolleeftijd) – vernieuwd!

Wil je thuis de kinderen onderwijs uit de Bijbel geven? Gebruik dan onze gezinsmomenten! Deze gezinsmomenten rondom het thema ‘gedenken’ bieden een start van de dag aan de hand van de Bijbel. Download hier de gezinsmomenten.

 

Bijbelleesrooster

Tijdens de vorige lockdown schreven we een bijbelleesrooster, speciaal voor gezinnen. Dit bijbelleesrooster is passend in deze tijd waarin we geconfronteerd worden met het coronavirus. Heb je het bijbelleesrooster nog niet gebruikt? Je kunt het rooster hier vinden.

 

 

 

Tips n.a.v. coronamaatregelen

Op onze website delen we tips naar aanleiding van de door de overheid afgekondigde maatregelen rondom het coronavirus. Hoe blijf je doorgaan met het jeugdwerk en wat kun je als ouders zelf met je kinderen doen?

Welkom bij de HGJB

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

030 - 228 54 02

 

ma t/m do: 9.00-16.30 uur

vr: 9.00-13.00 uur

 

info@hgjb.nl

 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen

 

NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

KvK 40479532

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2020 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy