Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Tips voor ouders

Bijbelverhaal (basisschoolleeftijd)

Ineens zitten we allemaal thuis. Thuis wil je de kinderen ook onderwijs geven. De gemiddelde schooldag start met een bijbelverhaal, maar hoe doe je dat thuis?

 

Deze gezinsmomenten rondom het thema ‘gebed’ bieden een start van de dag aan de hand van de Bijbel. Download hier de gezinsmomenten.

 

Bijbelleesrooster

Met het bijbelleesrooster richten we ons vooral op gebruik in gezinnen (gesprek aan tafel), maar je kunt het ook in je eentje gebruiken. Dit bijbelleesrooster is passend in deze tijd waarin we geconfronteerd worden met het coronavirus. Je kunt het rooster hier vinden.

 

Kerkboekje

Een kerkdienst luisteren of kijken in de eigen woonkamer, voor kinderen is het een gekke en verwarrende tijd. Om kinderen te helpen om zich te concentreren en actiever bij de dienst te betrekken hebben we een kerkboekje gemaakt. Dit boekje is gericht op de midden- en bovenbouw. Volgende week komt er ook een variant voor de onderbouw. Onze tip voor jongere kinderen is om ze een kleurplaat of tekening te laten maken over de dienst. Laat ze daarin vrij. Ze mogen ook de dominee tekenen, het bijbelverhaal of de kerk zelf. Ook kun je vaak van tevoren alvast opzoeken waar de preek over gaat en een bijpassende kleurplaat zoeken.

 

Organiseer een gezinscatechesemoment!

Door het virus kan de catechese niet doorgaan, maar dat mag niet betekenen dat het onderwijs van de kerk stopt. Het zou mooi zijn als ouders/verzorgers de taak van de catechese overnemen. Daarom bieden we de laatste zes lessen van Follow Me en Follow Me Next aan als download (handleiding, werkboek en bijlagen) en delen we lessen uit Leer & Leef (onderbouw en bovenbouw). De handleiding kun je gebruiken als achtergrondinformatie. Tip: vraag de catecheet om tips voor de les.

 

Filmpjes Opstap

De Hervormde gemeente van Rouveen en Staphorst maakt speciaal voor de jonge kinderen vlogs. Dit doen ze naar aanleiding van de methode Opstap. Bekijk hier de filmpjes.

Speciaal aanbod

Naar aanleiding van de door de overheid afgekondigde maatregelen rondom het coronavirus zitten de tieners, kinderen en jongeren thuis. Op onze website delen wij tips voor jeugdleiders, ouders en catecheten. Hoe blijf je doorgaan met het jeugdwerk en wat kun je als ouders zelf met je kinderen doen?

 

We proberen steeds aan te vullen met nieuwe ideeën. Deel dit bericht met jeugdleiders in jouw omgeving en wijs ouders op de dingen die zij kunnen doen.

 

 

Welkom bij de HGJB

 

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

 

030 - 228 54 02

ma t/m do: 9.00-16.30 uur

vr: 9.00-13.00 uur 

  

info@hgjb.nl

 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen 


NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2019 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy