Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Tips voor jouw

catechisatie

Advies

 
Scenario’s

 

Omdat nog veel onzeker is (ook als het gaat om de verder ontwikkeling van het coronavirus), kunnen we moeilijk één scenario schetsen voor het hele jeugdwerk. Veel hangt af van de lokale situatie en de plaatselijke gemeente en van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Per 1 juli zijn de maatregelen voor jongeren onder de 18 jaar aangepast en is er meer ruimte om bij elkaar te komen. Dit kan meegenomen worden in de scenario’s. De diverse scenario’s bieden inspiratie hoe diverse jeugdwerkvormen toch vorm kunnen krijgen in een anderhalve-meter-samenleving.

 

Volg daarbij de regels van de burgerlijke gemeente en neem de kerkenraad mee in het proces hoe het jeugdwerk vorm kan krijgen in het nieuwe seizoen.

Gezinscatechese

Door het virus kan de catechese niet doorgaan, maar dat mag niet betekenen dat het onderwijs van de kerk stopt. Het zou mooi zijn als ouders/verzorgers de taak van de catechese overnemen. Daarom bieden we de laatste zes lessen van Follow Me en Follow Me Next op aan als download (handleiding, werkboek en bijlagen). Ook hebben we lessen uit Leer & Leef gekozen die thuis gebruikt kunnen worden.

Stimuleer de ouders om de werkboekpagina’s te gebruiken op de avond waarop anders catechese zou zijn. Verduidelijk de les door je eigen notities toe te voegen aan de PowerPoint en geef de ouders tips om het gesprek met de jongeren aan te gaan.

 

Catecheseles ‘Pandemie en de Bijbel’

Ds. J. Reijm uit Rotterdam heeft een filmpje gemaakt met de Follow Me catecheseles ‘Pandemie en de Bijbel’. Stuur dit mooie filmpje door naar tieners en hun ouders. Dit kunnen zij mooi gebruiken voor hun gezins-catechese.

Speciaal aanbod

Op onze website delen we tips naar aanleiding van de door de overheid afgekondigde maatregelen rondom het coronavirus. Hoe blijf je doorgaan met het jeugdwerk en wat kun je als ouders zelf met je kinderen doen?

 

Welkom bij de HGJB

 

Prins Bernhardlaan 1

3722 AE Bilthoven

 

030 - 228 54 02

ma t/m do: 9.00-16.30 uur

vr: 9.00-13.00 uur 

  

info@hgjb.nl

 

Bekijk hier onze veelgestelde vragen 


NL 35 RABO 0308 316 835 (voor giften)

NL 50 INGB  0000 398 081 (voor facturen)

 

RSIN 00.26.12.513

Blijf op de hoogte

Wil je 1 à 2 keer per maand belangrijke updates, inspiratie, tips, actuele aanbiedingen of uitnodigingen in je mailbox ontvangen?

© 2019 HGJB, alle rechten voorbehouden - Privacy